Email: styrelsen@s.kth.se

Don-orden

 

Don Tub

Namn: Mårten Frumerie (V88)
Invald: 2019
Inriktningar: Samhällsbyggnad, infrastruktur
Utbildning: Väg och Vattenbyggnad med inriktning Bärande konstruktioner
Vem är Don: Efter examen 92 blev det närmare sex år som konstruktör på ELU Konsult. En spännande tid med en bredd av uppdrag såsom pendeltågsstationer, badhus, raffinaderi och riksdagshus. Därefter lockade projektledning och nio år på Skanska i olika roller inom bostadsutveckling. Fortsatt projektledning inom Stockholms stad med ansvar för Slussen i olika rollen med de sista åren i en mer övergripande roll som avdelningschef för stadens alla större projekt. Byte till landsting/region som förvaltningschef för tunnelbaneutbyggnaden ledde fram till hösten 2019 och nuvarande roll. Gift med väg och vattenbyggaren Anette.
Sektionsengagemang: KVSIF 88-92 som bla klockjunkare och övereunuck

Mailadress: marten.frumerie@svoa.se
Telefon: 073-914 20 10

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Tekzo

Namn: Johan Dozzi (V-94)
Invald: 2018
Inriktningar: Infrastruktur, Anläggningsprojektering

Vem är Don: Jag är idag koncernchef på Tyréns, en stiftelseägd svensk samhällsbyggnadskonsult som finns i fem länder. Innan jag tog steget till Tyréns har jag varit anställd på Sweco i flera olika roller. Har gått från att till en början vara anläggningskonstruktör till att under de sista tio åren ansvara för Swecos anläggningsverksamhet.

Är engagerad i bl.a. ABE-skolans strategiska råd, strategiska innovationsprogrammet InfraSweden2030, styrelsen för svenska teknik och designföretagen.

Fritiden har jag alltidägnat åt att tävla i olika bollsporter. Speciellt innebandy under många år men numera är det tennis som gäller.

Engagemang under skoltiden; Utbildningsutskottets ordförande på studentkåren -93, Ledamot av KTHs styrelse -93, DKD -92, Studienämndens ordförande på V-sektionen -92, KVSIF 88-92.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Viridis

Namn: Anna Denell
Invald: 2017
Inriktningar: Lantmäterilinjen med inriktning fastighetsekonomi samt extrastudier vid Uppsala och
Örebro Universitet (energi och klimat samt CSR).
Vem är Don: Jag har arbetat på olika fastighetsbolag sedan jag tog examen i mitten på 1990-talet och
1999 började jag på AP Fastigheter. 2008 i samband med att AP Fastigheter köpte Vasakronan, fick
jag en ny roll som bolagets hållbarhetschef. Under mina år som hållbarhetschef har jag bland annat
varit med och arbetat fram Sveriges första gröna hyresavtal och världens första gröna företagsobligation. Jag var även en av initiativtagarna till att Sweden Green Building Council bildades 2009. Jag har ett brinnande intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor och hur de kommer att påverka människor, företags lönsamhet och våra samhällen i framtiden. 2013 blev jag utsedd till månadens Stockholmare och 2015 Årets samhällsbyggare. Under de senaste fyra åren har jag även funnits med
på listan över mäktigast i hållbarhets-Sverige. När jag inte jobbar pysslar jag gärna i min trädgård, yogar, springer eller simmar och lagar god mat tillsammans med min man och våra tre barn. Eftersom vi har en hund blir det även många promenader, oftast med någon bra podcast i lurarna.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Gloria

Jenny Johansson

Namn: Jenny Johansson
Invald: 2016
Inriktningar: Väg och vatten med inriktning anläggningsteknik. Jobbar idag med stora infrastrukturprojekt, väg och järnväg.
Vem är Don: Var under studietiden engagerad i spexet och mottagningen vilket var ett fantastiskt sätt att träffa nya vänner. Tiden på scen i spexet har även hjälpt mig i mitt yrkesliv med att hålla presentationer och att ställa sig och prata inför en större grupp. Jobbar sedan 2012 på ÅF Infrastructure och har innan dess jobbat på ProjectPartner och Tyréns. Brinner för infrastrukturprojekt i allmänhet och järnväg i synnerhet. På fritiden tycker jag om att resa, åka snowboard och att träffa mina vänner.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Statera

Namn: Joakim Arvius
Invald: 2016
Inriktningar: Lantmäterilinjen med inriktning fastighetsekonomi. Därutöver studier vid Handelshögskolan, Filosofi på Stockholms Universitet samt ledarskap på IFL.
Vem är Don: Jag har varit på Pangea Property Partners sedan 2006 och före det arbetat på bland annat Skanska, AP Fastigheter (nuvarande Vasakronan) och HSH Nordbank. Den gemensamma nämnaren för alla roller har varit affärer och transaktioner av kommersiella fastigheter. Det vill säga allt från finansiella upplägg och kapitalresning, bolagstransaktioner och fastighetsaffärer till investeringar i byggrätter. Som rådgivare i fastighetsaffärer är det viktigt att ha stora öron och en förmåga hitta väl balanserade lösningar.

Jag balanserar mitt jobb med en stor familj och mycket utomhusaktiviteter, gärna med fiskespö i hand eller skidor på fötterna. Dessutom tycker jag om att läsa.

Under KTH-åren var jag bland annat med och organiserade n0llningen under ett par år, satt i styrelsen samt arbetade på Osqledaren.
Läs mer för kontaktuppgifter

Don Dux

donDux

Namn: Katarina Wallin
Invald: 2015
Inriktningar: Lantmäterilinjen med inriktning fastighetsekonomi samt vid sidan av studerat beteendevetenskap, företagsekonomi och produktutveckling
Vem är Don: Ständig upptäcktsresande: Allt jag läst och lärt har jag nytta och glädje av idag då jag driver ett par konsultföretag inom branschen samt arbetar i styrelsen för andra företag i vår spännande och breda bransch. Arbetar med såväl strategi, analys och organisationsfrågor. Ibland är jag hemma och umgås med den stora familjen, lyssnar på P1, tränar min franska eller sjunger en sång.

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don PreViouS

Namn: Andreas Behm Fredin
Invald: 2015
Inriktningar: Husbyggnad, Installation, Energi
Vem är Don: Jag har jobbat som konsult sedan examen 2003. Jag brinner för byggnader och då framförallt innemiljö och energianvändning. Sedan 2005 har jag arbetat i olika chefs- och ledande roller. 2009 började jag på Tyréns, där jag idag är chef för Stockholmsverksamheten.
Jag, min fru och våra tre barn spenderar gärna ledigheter i norra Skåne där vi har ett fritidshus. Jag och min fru träffades för övrigt på KTH, hon läste på Bergs… Att våga snegla på andra branscher kan alltså leda till oväntade möjligheter 🙂
På min fritid musicerar jag ofta och då gärna med kompisarna i bandet Overhead Compartments.

Tidigare sektionsengagemang: KVSIF, Sångledare, phöseriet, V-ordf 2002

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Ton

image047
Namn: David Johansson
Invald: 2014
Inriktningar: Väg och vatten med inriktning mot bärande konstruktioner. Mot slutet av utbildningen mixade jag upp med kurser inom ekonomi och organisation, där jag även skrev mitt examensarbete.
Vem är Don: Efter examen arbetade jag i 7 år med projektledningen inom bygg och telekom. Sedan 2005 är jag verksam i fastighetsbranschen. Jag var 12 år på Humlegården Fastigheter där jag jobbade med stora projekt, transaktioner (köp och sälj av fastigheter) och som fastighetschef med ansvar för den kommersiella förvaltningen. Sedan 2018 jobbar jag på Fastighets AB Balder som ansvarig för stads- och fastighetsutveckling i Stockholm.

Under studietiden engagerade jag mig i det mesta på sektionen, bland annat som sångledare och sektionsordförande. Jag var även med och startade ett coverband som faktiskt lever än idag.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Länken

image045
Namn: Rikard Espling
Invald: 2014
Inriktningar: Entreprenad inom husbyggnad och anläggning, konsultverksamhet, Installationsteknik, projektledning och administration, BIM , förändringsarbete och företagsledning

Vem är Don: Länken är sedan länge engagerad inom föreningen Samhällsbyggandslänken på KTH. Under mer än 30 år i yrket bland annat på  Skanska har jag hunnit bygga och utveckla bostäder, bygga och projektera industrier samt anläggningar t ex Höga Kusten bron. Jag har arbetat nationellt och internationellt utvecklingsarbete och även hunnit med några år som installationsentreprenör. Nu driver jag ett mindre företag inom projektledning med inriktning både mot utvecklingsprojekt och byggnadsverk.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don SpEks

Namn: Jan Kjellson (K-80)
Invald: 2013
Inriktningar: Entreprenör, främst inom mark- och anläggning.
Vem är Don: Började karriären som husbyggare på Skanska. Sedan hos Nils Wretlind AB (numera Arcona) med CM och fastighetsfrågor. Efter 10 år bytte jag till mark- och anläggningssektorn, först som arbetschef, sedan som VD för AB Frijo. Gick 2014 till Peab som VD för Peab Drift & Underhåll AB. Från 2018 HR-chef för Peab Anläggning Norden. Har under åren varit mycket engagerad i bransch- och arbetsgivarfrågor, bland annat genom styrelsearbete i Sveriges Byggindustrier och Stockholms Byggmästareförening. Spexare sedan 1976, först på KTH och numera på Stockholms Byggnadsförening, och har inga planer på att sluta ännu.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don KåK

donKak
Namn: Astrid Evang
Invald: 2013
Inriktningar: Byggprojektledning, projekteringsledning, stadsplanering
Vem är Don: Västgötte från Mariestad som flyttade till Stockholm när jag började plugga på KTH, Väg & Vatten, 1984.
Kassör i V-styrelsen 1986 och mångårig medlem i Klubbmästeriet.
Började min yrkesverksamma bana på Tyréns 1991 och har sedan jobbat på konsult- och beställarsidan i stora och små konsultföretag. Bygg- och projektledning med inriktning projekteringsledning i stora stadsutvecklingsprojekt har varit min ”nisch” sedan 1996. Jag har haft långvariga uppdrag i projekt som Hammarby Sjöstad, Stora Ursvik, Slussen och Hagastaden.
2007 startade jag eget företag och är nu VD i Projektlots - ett projektledningsföretag där jag är delägare, tillsammans med 19 andra företagare.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Quilá


Namn: Ann-Sophie Forsberg
Invald: 2013
Inriktningar: Väg och vatten med inriktning på husbyggnad och installationsteknik.

Vem är Don: Under min KTH-tid valde jag att engagera mig inom olika saker. Jag var Ordförande, medlem i studienämnden, Phöseriet, Redaktör för tidningen Vägledaren och Exresan. Jag valde även att läsa ett år som utbytesstudent inom ERASMUS till Graz, Österrike – något jag starkt rekommenderar. Efter examen började jag som trainee på NCC och tyckte att chansen att prova olika delar av ett stort bolag var en perfekt start för mig. Jag har ägnat mig åt bostadsutveckling nästan hela tiden efter traineeperioden, både på små, mellan och nu lite större bolag. Idag ansvarar jag för bostadsutvecklingsverksamheten i Mälardalen på Veidekke Eiendom. Det betyder för oss hela kedjan från idé via detaljplaner, projektering, produktion till inflyttning och försäljning. Jag bor i egenbyggd villa i Täby med min man, två döttrar och en katt. Jag ägnar min fritid åt familjen, trädgård och såklart att importera tequila 🙂

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Idéfix


Namn: Britta Blaxhult
Invald: 2012
Inriktningar: Samhällsplanering, Fastighetsbildning med Mark- och Vatten inriktning.
Vem är Don: Har de senaste 15 åren arbetat med Affärsutveckling för såväl bostäder som kommersiell fastigheter på stora Entreprenadbolag. Arbetade de 10 första åren efter Examen på Stockholms stad som projektledare och fastighetsförvaltare. Har genom åren skaffat en bred erfarenhet i branschen och ett stort kontaktnät.
Sektionsengagemang: Förvaltningsutskottet

Läs mer för kontaktuppgifter

Don KI

image037
Namn: Peter Wågström
Invald: 2012
Inriktningar: Bygg och fastighetsutveckling, fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, företagsledning, styrelsearbete
Vem är Don: Styrelseproffs, investerare och entreprenör. Född 1964, civ.ing.

Tidigare erfarenheter: Bland annat Vd och koncernchef i NCC AB 2011-2017, chef NCC Housing 2009–2010, chef NCC Property Development 2007–2008, Sverigechef NCC Property Development 2004–2006, olika chefsbefattningar inom Drott (sedermera Fabege) 1998–2004, olika befattningar inom Skanskas fastighetsverksamhet 1991–1998.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Nod

nod

Namn: Johan Onno
Invald: 2012
Inriktningar: Projektledning, Processledning, Verksamhets- och Affärsutveckling, Kompetensutveckling
Vem är Don: Är från och med juni 2017 VD för SPEF – en branschorganisation för putsat och murat byggande. Innan detta var jag i sex år vd för BFAB, Bygg- och Fastighetssektorns fortbildningsinstitut AB och samtidigt utvecklingschef i BFABs moderbolag STF Ingenjörsutbildning AB. Har tidigare arbetat som VD för SVR Samhällsbyggarna i fem år, konsult på Tyréns i tre år, omvärldsbevakare på JM AB och affärsområdeschef på Alleato under en kort period (smarta hem 2001, 2002), omvärldsbevakare för Sveriges Tekniska Attachéer i Los Angeles i två år med ansvar att bevaka bygg- och energiutvecklingen i Nordamerika, projektledare på AO Värme Stockholm Energi (nuvarande Fortum) där jag hjälpte till att förse Södermalmsborna med fjärrvärme och fjärrkyla. Brinner för kommunikation och nätverksbyggande!

Sektionsengagemang: sekreterare – 95, Ordförande – 96

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Diu

donDiu
Namn: Camilla Löfgren
Invald: 2012
Inriktningar: Väg- och vatten med inriktningen Bygg- Installationsteknik.
Projekt- och Processledning, Verksamhetsutveckling
Vem är Don: Efter min examen 1997 har jag haft olika roller såsom, miljöutvecklare, entreprenadingenjör, platschef och affärschef inom olika stora till mellanstora byggbolag. Sedan 2012 är jag nu verksam inom fastighetsbranschen, på Humlegården Fastigheter. Där har jag ansvar för alla pågående bygg och installationsprojekt i vårt befintliga fastighetsbestånd. På min fritid blir det mycket idrott, vara med familjen och spex med ett glatt gäng inom Stockholms Byggnadsförening.

Sektionsengagemang: KVSIF (spexare & sångledare), Ordförande för Exresan 1997

Läs mer för kontaktuppgifter

Don City

image035
Namn: Anette Scheibe Lorentzi (L-87)
Invald: 2011
Inriktningar: Stadsplanering, Trafikplanering, Mark- och fastighetsjuridik
Vem är Don: Lång erfarenhet med olika befattningar inom Stockholm stad. Som VD för Stiftelsen Electrum och Kista Science City driver jag utvecklingsfrågor i Kista. Sitter för nuvarande som stadsbyggnadsdirektör i Stockholms stad
Sektionsengagemang: Klubbmästeriet 1988

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Rum

image033
Namn: Johan Zachrisson (V-91)
Invald: 2011
Inriktningar: Stadsplanering, Fastighetsekonomi, Byggprojektledning, Fastighet och Finans, Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling
Vem är Don: Vem är Don: Partner på Cushman & Wakefield i Sverige. Dessförinnan Sweco, Humlegården, egen konsultverksamhet.
Efter mitt ordförandeår på V besökte jag Don Nilax på British Virgin Islands. Med mig därifrån hade jag en karaff med rom, och uppdraget att instifta Don Nilax Search for Excellence. Sedan 1995 ges denna utmärkelse till en teknolog i fjärde årskursen som gjort extraordinära insatser för sektionen. Kul! Jag är tacksam för alla roliga stunder jag haft med sektionen, och ser fram emot många fler. Vi ses!
Sektionsengagemang: sångledare93, ordf94, dkd95, kvsif, pq

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Skred

stefan_webb
Namn: Stefan Larsson
Invald: 2007
Inriktningar: Hus och Anläggning
Vem är Don:
Jag har jobbat i branschen sedan slutet av 1980-talet och provat på att vara entreprenör konsult och sedan forskare. Sedan 2010 är jag professor i geoteknologi på KTH och råddar avdelningen för jord- och bergmekanik på institutionen för Byggvetenskap. Mina forskarintressen är relaterade till jordförstärkningsmetoder, risk- och säkerhetsfilosofi och på senare tid bergmekanik och bergteknik. Jag har också ett särdeles stort intresse för undervisning och att få följa studenterna i deras utveckling på KTH men också därefter i deras utveckling i branschen.
KTH-profil

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Lax

image031

Namn: Agneta Jacobsson (L-75)
Invald: 2007
Inriktningar: Fastighetsekonomi, fastighetstransaktioner, konsultverksamhet, ledarskap, organisations- och styrelsearbete i Sverige och Internationellt,
Vem är Don: Founding Partner, Outpoint AB. Konsult med ledarerfarenhet bl a som VD hos global fastighetsrådgivare. Styrelseledamot i flera fastighetsbolag och IT-bolag. Varit med och startat upp Sweden Green Building Council. Medlem och f d ordförande i RICS (FRICS). Engagerad i att bygga företag och företagskultur. Som ledare vill jag se alla medarbetare växa och utvecklas och som person vill jag gärna möta människor med olika ålder, bakgrund och erfarenhet.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Papiermaché

papiermache
Namn: Magnus Meyer (V-87, Tekn. Lic. 94)
Invald: 2005
Inriktningar: Stadsplanering, Fastighetsekonomi, Byggprojektledning, Fastighet och Finans, Fastighetsutveckling och Företagsledning
Vem är Don: Efter en brokig karriär som organisationskonsult, Teknisk Attaché i Los Angeles, på fastighetsbolag och finansbolag och VD på arkitektföretaget Tengbom – är jag sedan 2014 VD för WSP i Norden. Tekn. Lic. i Byggandets Ekonomi och Organisation 1994.

Sektionsengagemang: Ordförande 1990, ACCESS 1990, Phösare 1988 och 1989

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Svala

image027
Namn: Lisa Langseth
Invald: 2005
Inriktningar: Huskonstruktion, Byggprojektledning
Vem är Don: Jag har jobbat som entreprenör, materialtillverkare, konsult och myndighetsföreträdare. I dag är jag VD för Svensk Betong – branschorganisation för betongföretag. Kommunikation, lobbying och ledarskapsfrågor fyller idag min vardag.
Sektionsengagemang: Klubbmästare 1986, Ordförande 1987, Festchef i Quarnevalen 1987

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Indx

Namn: Christina Gustafsson (L-72)
Invald: 2003
Inriktningar: Fastighetsekonomi, Fastighet och Finans
Vem är Don: Började att forska på KTH och tog Tekn. Licenciatexamen 1986. Har arbetat på Vägverket, Värderingshuset (numera DTZ), Fastighetsägarna Sverige, Svenskt Fastighetsindex och numera på IPD Norden. Undervisar några timmar per år på KTH.

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Ruter

20160616_specialfastigheterpersonal_1965

Namn: Åsa Hedenberg (L-81)
Invald: 2003
Inriktningar: Fastighetsekonomi, Fastighetsförvaltning, Projektutveckling, Fastighet och Finans, Fastighetsutveckling, Stadsplanering.
Vem är Don: Jag tycker att det är roligt att styra och utveckla bolag för att skapa värde för ägare, kunder och medarbetare. Inte bara ekonomisk värde, utan riktig samhällsnytta också. Det är en konst att göra skillnad. Jag är vd på Specialfastigheter i Sverige AB, ett bolag som specialiserat sig på att äga och förvalta fastigheter till verksamheter med höga säkerhetskrav. Kunderna är kriminalvården, Sis institutioner, säpo, polisen, domstolsverket, försvarsmakten m.fl. Har jobbat med många olika typer av fastigheter på olika typer av bolag. Som vd för Huge Fastigheter samt Uppsalahem.  Har även varit Regionchef Stockholm kommersiellt innerstad hos AP Fastigheter,  chef utvecklingsfastigheter SEB Fastighetsförvalting, fastighetschef Hiby, marknadsområdeschef Skanska Fastigheter. Sitter i Bonavas styrelse och har varit aktiv i olika styrelser tidigare. Barnen är nu stora och det finns mer tid till Yoga och golf. Bor i Sollentuna men semestern tillbringas helst på Mallorca.

Sektionsengagemang: LAVA, ledamot

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Fasad

Namn: Urban Edenström
Invald: 2003
Inriktningar:
Vem är Don:

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Tax

don
Namn: Bertil Hall
Invald: 2003
Inriktningar:
Vem är Don:

 

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Sauvignon

Don Sauvignon

Namn: Gunilla Högbom (L-78)
Invald: 2003
Inriktningar: Stadsplanering, Fastighetsekonomi, Styrning och Ledning, Fastighet och Finans, Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling
Vem är Don: Jag är verksam i fastighetsbranschen sedan 1982 varav de senaste ca 20 åren på ledande befattningar i fastighetssektorn.  Arbetsgivare har bl a varit Fastighetsrenting AB (Direktör), Newsec AB (Konsult), Fastighets AB Förvaltaren (AO Chef Bostäder), Systembolaget AB (Fastighetsdirektör) Locum AB (VD) samt AFA Fastigheter (Chef Projekt). Jag har också bedrivit egen konsultverksamhet. Sedan 2017 är jag VD på Fastighets AB Virtuosen. Jag har haft och har ett antal styrelseuppdrag, för närvarande Hemfosa Fastigheter AB (noterat fastighetsbolag) samt Sydholmarna Kapitalförvaltning AB.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Com

donCom

Namn: Anders Ekengren (L-70)
Invald: 2003
Inriktningar:Stadsplanering, samhällsbyggnad, lantmäteri
Vem är Don:  Efter 12 år som stadsbyggnadsdirektör i Nacka med ansvar även för miljö och exploatering bedriver jag egen verksamhet inom samhällsbyggnadsområdet. Har varit chef för plan- och miljösektionen på kommunförbundet och arbetat med tjänsteexport inom lantmäteriområdet. Under lång tid verksam i Västerås stad bland annat som chef för Konsult & Service och Lantmäteriförvaltningen.

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Croquet

image021

Namn: Ulf Sandgren (L-67)
Invald: 2003
Inriktningar: Geodesi och Geoinformatik
Vem är Don:

Närmar mig pensionen efter 40 års yrkesverksamhet. Min arbetsgivare har huvudsakligen varit Lantmäteriet där jag haft ett flertal olika tjänster. F n arbetar jag på generaldirektörens stab med verksamhetsutveckling och internationella relationer. Nyligen avslutade jag ett arbete som projektledare för geodataprojektet, som varit ett brett upplagt arbete med att implementera EU-direktivet Inspire och skapa effektivare hantering av geodata i samhället. Tidigare har jag också arbetat 4 år på Länsstyrelsen i Dalarna, 3 år som chef för Utvecklingsrådet för landskapsinformation samt 3 år inom regeringskansliet.

Sektionsengagemang: Internationell funktionär

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Va' du vill

vaduvill

Namn: Staffan Grundmark (V-80)
Invald: 2003
Inriktningar: Stadsplanering, Byggprojektledning
Vem är Don:

Under nästan hela min yrkesverksamma tid har jag arbetat med byggande och projektutveckling av bostäder. De senaste femton åren på Besqab, dessförinnan tio år på JM. Jag bor i Täby tillsamman med min familj – fru, 3 barn och 2 hundar. Sommartid är vi gärna i vårt sommarhus på Gotland eller ombord på segelbåt i Stockholms skärgård. Jag spelar fortfarande spex, sedan 25 år tillbaka på Stockholms Byggnadsförening.

Sektionsengagemang: KVSIF 6 år, Klockjunkare och Sektionens sångledare

Läs mer för kontaktuppgifter

Don GIS

jan-zakariasson

Namn: Jan Zakariasson (L-82)
Invald: 2003
Inriktningar: Geodesi och Geoinformatik
Vem är Don:

Jan Zakariasson är teknisk lantmätare utbildad vid KTH. Jan har de senaste tjugo åren verkat som konsultchef i olika linjechefsroller. Jans specialområden är företagsledning, förändringsledning, organisationsutveckling, verksamhetsutveckling, affärsutveckling, projektledning. Jan är idag VD inom  Agima Management. Tidigare har Jan arbetat inom VBB, Siemens, Intergraph, Sweco (där Jan grundade Sweco Position) och Swedesurvey.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Invest

Namn: Mats Wäppling
Invald: 2003
Inriktningar:
Vem är Don:

 

 

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Kan Can Can

don

Namn: Lena Boman
Invald: 2001
Inriktningar:
Vem är Don:

 

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Béton

image019

Namn: Lars Benton (V-80)
Invald: 2001
Inriktningar: Byggprojektledning
Vem är Don: Jag träffade min fru, Annika, på KTH 1985. Vi har fyra barn så det är fullt upp även utanför arbetslivet.

Jag började min karriär efter KTH som entreprenör och har fortsatt som det. Jag är sedan 2001 VD på Byggnadsfirman Viktor Hanson AB ett Stockholmsbaserat entreprenadbolag som idag utvecklar bostäder för försäljning som vår huvudverksamhet.

Sektionsengagemang: KVSIF 4-5 år, kassaeunuck, klockjunkare

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Spice

image017

Namn: Liza Rudolfsson
Invald: 1999
Inriktningar: Byggproduktion - entreprenad, projektledning, kontorsinredning.
Managementkonsult - tillväxt, ledarskap, innovation
Vem är Don: Gift med Anders, tre barn.
Jobbat på SIAB och på Åke Larson Byggare i Sverige och i USA.
Är företagskonsult sedan 90-talet, skriver böcker och har styrelseuppdrag.
Kreativ, lättretad och energisk. Fick namnet Spice ”…för att du enligt uppgift aldrig gör som någon säger”.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Donson

donson

Namn: Ola Månsson (V-78)
Invald: 1999
Inriktningar: Husbyggnad och Installationer
Vem är Don:

Är idag VD för Installatörsföretagen, bransch- och arbetsgivarorganisation för installationsentreprenörer i Sveriges. Före det har jag jobbat 18 år i Skanska alltifrån planeringsingenjör till VD för Skanska Teknik, därefter två år som VD och Koncernchef för HifabGruppen, därefter åtta år som installatör som regionchef för Stockholm och norra Sverige på NVS Installation, idag Assemblin. Sedan tillbaka till byggbranschen och VD under drygt 6 år för Sveriges Byggindustrier, idag Byggföretagen, bransch och arbetsgivarorganisation för byggbolag.  Jag har varit Don sedan -99. Under mitt yrkesliv har jag varit aktiv i Samhällsbyggnadslänken på KTH o bl a 7 år som ordförande. Jag spenderar mestadels av min fritid på vår gård som ligger utanför Uppsala och ägnar fritiden åt  jakt, skidåkning och tennis! Kan inte sticka under stol med att jag har ett stort intresse för gitarrmusik och fuskar lite själv också.

Klubbmästare – 80, Ordförande -81- KVSIF -78-83

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Swing

Namn: Inger Olsson
Invald: 1997
Inriktningar: Projektledning
Vem är DonDon Swing är en person med mycket på gång och hon älskar att åka skidor i alperna. Inger Olsson har under sin karriär haft många olika roller inom Skanska. Sedan 2013 är hon affärsutvecklare för Skanska Hyresbostäder med ansvar att skapa, genomföra och sälja bostadsprojekt. Mellan åren 2012 och 2015 var hon också delaktig i projektet att utveckla marken Täby Galoppbana till en ny stadsdel. Uppdraget bestod i att leda arbetet med att utveckla och skapa en attraktiv stadsdel och att skapa finansiella värden. Från sina tidigare år inom Skanska har hon också internationella erfarenheter.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don ξ

image015

Namn: Ruben Aronsson
Invald: 1997
Inriktningar: Huskonstruktion, Anläggningsprojektering, Byggprojektledning
Vem är Don:

De första 25 åren efter examen K81 arbetade jag inom teknikkonsultbranschen med alla möjliga arbetsuppgifter – från pinnpojk till vd. Därefter var jag vd för SBUF Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond i 13 år. SBUF finansierar branschgemensam forskning och utveckling åt bygg- och installationsföretagen. Roligt och intressant att få arbeta med att utveckla byggbranschen inom teknik och process. Numera  sköter jag Stockholms Byggnadsförening. Vi sprider ”kunskap och sällskap” inom byggsektorn i Stockholm. Det finaste och roligaste jobbet man kan ha!

Sektionsengagemang: Studievägledare 1980-82

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Peking

image013

Namn: Per Westlund (V-64)
Invald: 1995
Inriktningar: Företagsledning, Miljö och Energi, Fastighetsekonomi, Byggprojektledning
Vem är Don:

Don Peking är valt som don-namn därför att jag kommer från Norrköping även kallat Peking och att jag är ekonom och ingenjör.

Jag har arbetat med såväl husbyggnad som anläggning med tyngdpunkt under senare år på företagsledning, ekonomi, miljö och omvärldsfrågor, med allt större del av tiden i ett internationellt perspektiv.

På KTH gick jag på Väg-och Vatten 1964-1968 och tog en Civilekonom-examen på Handelshögskolan i Stockholm 1970-1972

1968-2001 arbetade jag inom Skanskakoncernen vilket är den enda anställning jag haft med roller från arbetsledare och platschef till sverigechef och vice VD i koncernledningen. Som vice VD i Skanskakoncernen hade jag under många år i koncernledningen ansvar för miljö, teknik, affärsutveckling och kommunikation.

Sedan 2001 har jag med anknytning till byggande haft diverse styrelseuppdrag, bla ordförande i JM AB, ledamot i Tyrens, Parsons Brinckerhoff i New York(numera en del av WSP) , Svensk Grundläggning och drivit eget projektledningsföretag tillsammans med några andra delägare.

Mer konkret har jag arbetat med det mesta inom byggsektorn: Grundläggningen av Nordeas kontor på Hamngatan i Stockholm, Miljonprogramsområdet Navestad i Norrköping, Byggande av hamnen i Jeddah vid Röda havet, motorväg E6 söder om Kungsbacka, Lilla Bommen i Göteborg, Öresundsbron, krishantering i samband med Hallandsåsen och mycket annat,

Branschengagemang under åren har varit bl.a. ledamot i KTH-Byggenskap, ordförande i Sveriges Byggindustrier, ordförande i byggbranschens forskningsfinansiär SBUF, ordförande i SVR-Samhällsbyggarna.

Utanför byggsektorn har jag arbetat ideellt som styrelseledamot i Svenska Ostindiska Companiet med Ostindiefararen Götheborg och bidragit till att resan till Kina blev av. (SOIC AB är samma bolag som Niklas Sahlgren och William Chalmers var engagerade i på 1700-talet.) Seglat med Götheborg som matros i Östersjön, Nordsjön och i Kina.

Sedan 1993 är jag invald i IVA där jag aktivt drivit flera projekt som strävar efter ett mer klimateffektivt byggande i Sverige, en mer energieffektiv bebyggelse och ett strategiskt perspektiv på klimatomställningen i hela vårt samhälle.

Nu är jag ordförande i Svenska OK-jolleförbundet och sitter i styrelsen för H2O-stiftelsen som lär barn i invandrartäta områden i Stockholm att simma samt är styrelseledamot och stipendieansvarig i Östgöta Gille i Stockholm.

Intressen: Familj (hustru Carina och tre söner och tolv barnbarn), segling (tävlingsseglar i OK-Jolle där jag vunnit SM i unga år och har en bronsplacering på ett VM samt fått utmärkelsen bästa idrottsprestation i Norrköping 1968), skidåkning (18 Vasalopp, fjällturer och toppturer med stighudar)

Läs mer för kontaktuppgifter

Don PRima

don

Namn: Marianne Möller
Invald: 1995
Inriktningar:
Vem är Don:

 

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Kanon

Kanon

Namn: Svante Torell (v-71)
Invald: 1993
Inriktningar: Stadsplanering, Fastighetsekonomi, Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling
Vem är Don:

Efter teknis arbetade jag två år i Algeriet på ett damm- och bevattningsprojekt (BPA). Sedan började jag på JM där jag var i 13 år i olika roller: Projekteringsledare, projektledare och marknadschef. Därefter blev det Vasakronan. Där var jag i 17 år, bl a som marknadsområdeschef, regionchef och marknadsdirektör. Nu driver jag en egen konsultverksamhet i Torell & Partner AB. Jag har ett par styrelseuppdrag.

Andra engagemang: På teknis bl. a ordförande, klubbmästare, sångledare och med i spexet. I övrigt t ex Stockholms Byggnadsförening (bl. a med i över 30 spex), Fria Byggakademien och Bofrämjandet. Tidigare Pontifex Maximus i Don-orden

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Rauk

image009

Namn: Mårten Lindström (V-70)
Invald: 1993
Inriktningar: Mark- och vattenteknik, Anläggningsprojektering
Vem är Don:

Lång erfarenhet från konsultverksamhet i och utanför Sverige, genom WSP, Sweco och Golder. Ansvarig för teknik och utveckling inom NCC. Nuvarande engagemang: Egen konsult i More10 AB sen 2007, styrelseuppdrag i bland annat Tyréns, Prolog Bygglogistik, Ecoloop, Marginalen Fastigheter och KTH:s centrum Road2Science

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Dirre

image007

Namn: Bert Lilja (V-60)
Invald: 1991
Inriktningar: Huskonstruktion, Byggprojektledning
Vem är Don:

Regionchef och Teknisk direktör i Skanska, VD i Sveriges Byggindustrier, Ålderman i Fria Byggakademien och pensionär

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don ρgh

don

Namn: Sven-Erik Rehnman
Invald: 1989
Inriktningar:
Vem är Don:

 

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Era

Namn: Torsten Eriksson  (V-59)
Invald: 1989
Inriktningar: Byggprojektledning, Fastighet och Finans
Vem är Don:

Byggentreprenör. VD 1981-1993 Stråbruken, JCC och NCC. Från o m 1994 styrelseordförande J&W, Sveriges Byggindustrier, John Mattson Fastighets AB, Gotska Fastighets AB. Styrelseledamot Ernstömgruppen.

Studierådets ordf på kåren 1961-62

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Boy

Namn: Bo-Göran Hellers
Invald: 1987
Inriktningar:
Vem är Don:

 

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Heimdal

don

Namn: Bernt Johansson
Invald: 1987
Inriktningar:
Vem är Don:

 

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Raj

don

Namn: John Dahlfors (V-56)
Invald: 1986
Inriktningar: Byggprojektledning
Vem är Don:

Min ursprungliga tanke var att jag skulle utbilda mig för att senare bygga kraftverk. Utvecklingen blir inte alltid som man tänkt sig. Började efter avslutad examen att under 1 år medverka i byggandet av Sergels torg i Stockholm. Kom sedan till Gränges och arbetade i olika befattningar för att sedan bli VD för stålbyggnadsföretaget Gränges Hedlund som vid denna tidpunkt var Sveriges största stålbyggnadsföretag och som dessutom hade ett stort rörverk. 1974 blev jag VD för Grängas Aluminium. Vi köpte bl.a. SAPA och blev det enda företaget som blev kvar när Gränges demonterades och enheterna sefterhand såldes ut. Blev sedan 1978 VD för Boliden och kvarstannade där i 10 år innan Trelleborg övertog bolaget. Har sedan dess varit styrelseproffs för olika industriföretag i Sverige. Resan i livet blev icke som jag från början tänkt men den har varit helt fantastisk.

Sektionsengagemang: vice ordf.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Skåne

Namn: Jan Brandborn (V-60)
Invald: 1986
Inriktningar: Stadsplanering, Trafikplanering, Anläggningsprojektering, Byggprojektledning
Vem är Don: Jag har under hela min yrkesverksamma tid arbetat inom kommunikationssektorn och främst då med landtransporter. Bland tjänster som jag har haft kan nämnas generaldirektör för Trafiksäkerhetsverkat, Banverket och Vägverket. Jag har också deltagit i ett stort antal statliga utredningar, senast som särskild utredare inom järnvägssektorn. Jag har varit reservofficer och slutade som överstelöjtnant vid Väg-och vattenbyggnadskåren.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Viking

image005

Namn: Per-Axel Bergman (V-60)
Invald: 1983
Inriktningar: Stadsplanering, Byggprojektledning, Fastighet och Finans
Vem är Don:

OPAL ( Old Person Active Living ) med ett förflutet som Stadsbyggmästare i Stockholm samt Projektledare för Globen som beställare. Därefter Förvaltningschef och VD i Stockholms Stad och närstående bolag. Avslutade min yrkesverksamma period som Projektchef för Hammarby Sjöstad. Idag glad hockeyfarsa till tonåriga tvillinggrabbar samt med några kvarstående styrelseuppdrag.

Sektionsengagemang: Ordförande V -63

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Joker

image003

Namn: Sven-Olof Palm (V-53)
Invald: 1981
Inriktningar: Byggentreprenör
Vem är Don: Sentab utomlands – Egypten o. Persien, Svenska Väg- JCC – NCC , arbetschef , överingenjör, Teknator /eget/ konsultverksamhet, skiljemannauppdrag  etc.

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Paulus

image001

Namn: Lars Romare (V-51)
Invald: 1981
Inriktningar: Huskonstruktion, Byggprojektledning
Vem är Don:

Började som husbyggnadskonstruktör hos Tyréns. Sex år med bl a butiks- och bostadskvarter, simhall, höghus vid Hötorget i Sthlm. Därefter över till entreprenadverksamhet i fyra år hos AB Vägförbättringar. Arbetschef för bl a väg- och ledningsbyggnader i stockholmstrakten. Sedan åter till Tyréns för projektledning med bl a omdaning av Södra Klara i Sthlm, t ex Provisoriska riksdagshuset vid Sergels torg. Blev 1974 vd för Tyréns, vilket jag förblev i sjutton år. Startade därefter egen konsulterande verksamhet med bl a projektledningsuppdrag åt Stockholm Vatten AB med inriktning på vattenmiljön i Östersjön. Har haft en del förtroendeuppdrag vid sidan om ovanstående: Styrelseordförande i Svenska Konsultföreningen, Cement- och Betonginstitutet och Stockholms Byggnadsförening

Sektionsengagemang: Ordförande V 1954

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Drysse

don

Namn: Bo Dryselius
Invald: 1973
Levnadsår: 1931-06-15 - 2017-11-04
Inriktningar: Don Drysse var tidigare anställd hos Vägverket, med projekterings- IT- samt trafiksäkerhetsinriktning. Många internationella uppdrag.
Vem är Don: Drysse var överingenjör, och deltog tidigt i införandet av fotogrammetri- och IT-baserad projektering. Under sin skoltid var Drysse Kårklubbmästare, samt med i KVSIF. Han var även med och startade Promenadorquestern.

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Butter

don

Namn: Gösta Lindhagen
Invald: 1967
Inriktningar: Don Butter är trafikexpert! Har jobbat på Vägverket, och senare som professor på bland annat LTH (trafikteknik) mellan 1971-1993.
Vem är Don: Butter är inte så butter, utan ganska spexig; han varit engagerad i KVSIF, och gillar annars scouting och skogsbruk.

Läs mer för att komma till kontaktuppgifterna!

Läs mer för kontaktuppgifter