Email: styrelsen@s.kth.se

Projektledning

Don Gloria

Jenny Johansson

Namn: Jenny Johansson
Invald: 2016
Inriktningar: Väg och vatten med inriktning anläggningsteknik. Jobbar idag med stora infrastrukturprojekt, väg och järnväg.
Vem är Don: Var under studietiden engagerad i spexet och mottagningen vilket var ett fantastiskt sätt att träffa nya vänner. Tiden på scen i spexet har även hjälpt mig i mitt yrkesliv med att hålla presentationer och att ställa sig och prata inför en större grupp. Jobbar sedan 2012 på ÅF Infrastructure och har innan dess jobbat på ProjectPartner och Tyréns. Brinner för infrastrukturprojekt i allmänhet och järnväg i synnerhet. På fritiden tycker jag om att resa, åka snowboard och att träffa mina vänner.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don KåK

donKak
Namn: Astrid Evang
Invald: 2013
Inriktningar: Byggprojektledning, projekteringsledning, stadsplanering
Vem är Don: Västgötte från Mariestad som flyttade till Stockholm när jag började plugga på KTH, Väg & Vatten, 1984.
Kassör i V-styrelsen 1986 och mångårig medlem i Klubbmästeriet.
Började min yrkesverksamma bana på Tyréns 1991 och har sedan jobbat på konsult- och beställarsidan i stora och små konsultföretag. Bygg- och projektledning med inriktning projekteringsledning i stora stadsutvecklingsprojekt har varit min ”nisch” sedan 1996. Jag har haft långvariga uppdrag i projekt som Hammarby Sjöstad, Stora Ursvik, Slussen och Hagastaden.
2007 startade jag eget företag och är nu VD i Projektlots - ett projektledningsföretag där jag är delägare, tillsammans med 19 andra företagare.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Quilá


Namn: Ann-Sophie Forsberg
Invald: 2013
Inriktningar: Väg och vatten med inriktning på husbyggnad och installationsteknik.

Vem är Don: Under min KTH-tid valde jag att engagera mig inom olika saker. Jag var Ordförande, medlem i studienämnden, Phöseriet, Redaktör för tidningen Vägledaren och Exresan. Jag valde även att läsa ett år som utbytesstudent inom ERASMUS till Graz, Österrike – något jag starkt rekommenderar. Efter examen började jag som trainee på NCC och tyckte att chansen att prova olika delar av ett stort bolag var en perfekt start för mig. Jag har ägnat mig åt bostadsutveckling nästan hela tiden efter traineeperioden, både på små, mellan och nu lite större bolag. Idag ansvarar jag för bostadsutvecklingsverksamheten i Mälardalen på Veidekke Eiendom. Det betyder för oss hela kedjan från idé via detaljplaner, projektering, produktion till inflyttning och försäljning. Jag bor i egenbyggd villa i Täby med min man, två döttrar och en katt. Jag ägnar min fritid åt familjen, trädgård och såklart att importera tequila 🙂

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Idéfix


Namn: Britta Blaxhult
Invald: 2012
Inriktningar: Samhällsplanering, Fastighetsbildning med Mark- och Vatten inriktning.
Vem är Don: Har de senaste 15 åren arbetat med Affärsutveckling för såväl bostäder som kommersiell fastigheter på stora Entreprenadbolag. Arbetade de 10 första åren efter Examen på Stockholms stad som projektledare och fastighetsförvaltare. Har genom åren skaffat en bred erfarenhet i branschen och ett stort kontaktnät.
Sektionsengagemang: Förvaltningsutskottet

Läs mer för kontaktuppgifter

Don KI

image037
Namn: Peter Wågström
Invald: 2012
Inriktningar: Bygg och fastighetsutveckling, fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, företagsledning, styrelsearbete
Vem är Don: Styrelseproffs, investerare och entreprenör. Född 1964, civ.ing.

Tidigare erfarenheter: Bland annat Vd och koncernchef i NCC AB 2011-2017, chef NCC Housing 2009–2010, chef NCC Property Development 2007–2008, Sverigechef NCC Property Development 2004–2006, olika chefsbefattningar inom Drott (sedermera Fabege) 1998–2004, olika befattningar inom Skanskas fastighetsverksamhet 1991–1998.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Nod

nod

Namn: Johan Onno
Invald: 2012
Inriktningar: Projektledning, Processledning, Verksamhets- och Affärsutveckling, Kompetensutveckling
Vem är Don: Är från och med juni 2017 VD för SPEF – en branschorganisation för putsat och murat byggande. Innan detta var jag i sex år vd för BFAB, Bygg- och Fastighetssektorns fortbildningsinstitut AB och samtidigt utvecklingschef i BFABs moderbolag STF Ingenjörsutbildning AB. Har tidigare arbetat som VD för SVR Samhällsbyggarna i fem år, konsult på Tyréns i tre år, omvärldsbevakare på JM AB och affärsområdeschef på Alleato under en kort period (smarta hem 2001, 2002), omvärldsbevakare för Sveriges Tekniska Attachéer i Los Angeles i två år med ansvar att bevaka bygg- och energiutvecklingen i Nordamerika, projektledare på AO Värme Stockholm Energi (nuvarande Fortum) där jag hjälpte till att förse Södermalmsborna med fjärrvärme och fjärrkyla. Brinner för kommunikation och nätverksbyggande!

Sektionsengagemang: sekreterare – 95, Ordförande – 96

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Diu

donDiu
Namn: Camilla Löfgren
Invald: 2012
Inriktningar: Väg- och vatten med inriktningen Bygg- Installationsteknik.
Projekt- och Processledning, Verksamhetsutveckling
Vem är Don: Efter min examen 1997 har jag haft olika roller såsom, miljöutvecklare, entreprenadingenjör, platschef och affärschef inom olika stora till mellanstora byggbolag. Sedan 2012 är jag nu verksam inom fastighetsbranschen, på Humlegården Fastigheter. Där har jag ansvar för alla pågående bygg och installationsprojekt i vårt befintliga fastighetsbestånd. På min fritid blir det mycket idrott, vara med familjen och spex med ett glatt gäng inom Stockholms Byggnadsförening.

Sektionsengagemang: KVSIF (spexare & sångledare), Ordförande för Exresan 1997

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Rum

image033
Namn: Johan Zachrisson (V-91)
Invald: 2011
Inriktningar: Stadsplanering, Fastighetsekonomi, Byggprojektledning, Fastighet och Finans, Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling
Vem är Don: Vem är Don: Partner på Cushman & Wakefield i Sverige. Dessförinnan Sweco, Humlegården, egen konsultverksamhet.
Efter mitt ordförandeår på V besökte jag Don Nilax på British Virgin Islands. Med mig därifrån hade jag en karaff med rom, och uppdraget att instifta Don Nilax Search for Excellence. Sedan 1995 ges denna utmärkelse till en teknolog i fjärde årskursen som gjort extraordinära insatser för sektionen. Kul! Jag är tacksam för alla roliga stunder jag haft med sektionen, och ser fram emot många fler. Vi ses!
Sektionsengagemang: sångledare93, ordf94, dkd95, kvsif, pq

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Papiermaché

papiermache
Namn: Magnus Meyer (V-87, Tekn. Lic. 94)
Invald: 2005
Inriktningar: Stadsplanering, Fastighetsekonomi, Byggprojektledning, Fastighet och Finans, Fastighetsutveckling och Företagsledning
Vem är Don: Efter en brokig karriär som organisationskonsult, Teknisk Attaché i Los Angeles, på fastighetsbolag och finansbolag och VD på arkitektföretaget Tengbom – är jag sedan 2014 VD för WSP i Norden. Tekn. Lic. i Byggandets Ekonomi och Organisation 1994.

Sektionsengagemang: Ordförande 1990, ACCESS 1990, Phösare 1988 och 1989

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Svala

image027
Namn: Lisa Langseth
Invald: 2005
Inriktningar: Huskonstruktion, Byggprojektledning
Vem är Don: Jag har jobbat som entreprenör, materialtillverkare, konsult och myndighetsföreträdare. I dag är jag VD för Svensk Betong – branschorganisation för betongföretag. Kommunikation, lobbying och ledarskapsfrågor fyller idag min vardag.
Sektionsengagemang: Klubbmästare 1986, Ordförande 1987, Festchef i Quarnevalen 1987

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Va' du vill

vaduvill

Namn: Staffan Grundmark (V-80)
Invald: 2003
Inriktningar: Stadsplanering, Byggprojektledning
Vem är Don:

Under nästan hela min yrkesverksamma tid har jag arbetat med byggande och projektutveckling av bostäder. De senaste femton åren på Besqab, dessförinnan tio år på JM. Jag bor i Täby tillsamman med min familj – fru, 3 barn och 2 hundar. Sommartid är vi gärna i vårt sommarhus på Gotland eller ombord på segelbåt i Stockholms skärgård. Jag spelar fortfarande spex, sedan 25 år tillbaka på Stockholms Byggnadsförening.

Sektionsengagemang: KVSIF 6 år, Klockjunkare och Sektionens sångledare

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Béton

image019

Namn: Lars Benton (V-80)
Invald: 2001
Inriktningar: Byggprojektledning
Vem är Don: Jag träffade min fru, Annika, på KTH 1985. Vi har fyra barn så det är fullt upp även utanför arbetslivet.

Jag började min karriär efter KTH som entreprenör och har fortsatt som det. Jag är sedan 2001 VD på Byggnadsfirman Viktor Hanson AB ett Stockholmsbaserat entreprenadbolag som idag utvecklar bostäder för försäljning som vår huvudverksamhet.

Sektionsengagemang: KVSIF 4-5 år, kassaeunuck, klockjunkare

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Spice

image017

Namn: Liza Rudolfsson
Invald: 1999
Inriktningar: Byggproduktion - entreprenad, projektledning, kontorsinredning.
Managementkonsult - tillväxt, ledarskap, innovation
Vem är Don: Gift med Anders, tre barn.
Jobbat på SIAB och på Åke Larson Byggare i Sverige och i USA.
Är företagskonsult sedan 90-talet, skriver böcker och har styrelseuppdrag.
Kreativ, lättretad och energisk. Fick namnet Spice ”…för att du enligt uppgift aldrig gör som någon säger”.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Donson

donson

Namn: Ola Månsson (V-78)
Invald: 1999
Inriktningar: Husbyggnad och Installationer
Vem är Don:

Är idag VD för Installatörsföretagen, bransch- och arbetsgivarorganisation för installationsentreprenörer i Sveriges. Före det har jag jobbat 18 år i Skanska alltifrån planeringsingenjör till VD för Skanska Teknik, därefter två år som VD och Koncernchef för HifabGruppen, därefter åtta år som installatör som regionchef för Stockholm och norra Sverige på NVS Installation, idag Assemblin. Sedan tillbaka till byggbranschen och VD under drygt 6 år för Sveriges Byggindustrier, idag Byggföretagen, bransch och arbetsgivarorganisation för byggbolag.  Jag har varit Don sedan -99. Under mitt yrkesliv har jag varit aktiv i Samhällsbyggnadslänken på KTH o bl a 7 år som ordförande. Jag spenderar mestadels av min fritid på vår gård som ligger utanför Uppsala och ägnar fritiden åt  jakt, skidåkning och tennis! Kan inte sticka under stol med att jag har ett stort intresse för gitarrmusik och fuskar lite själv också.

Klubbmästare – 80, Ordförande -81- KVSIF -78-83

Läs mer för kontaktuppgifter

Don ξ

image015

Namn: Ruben Aronsson
Invald: 1997
Inriktningar: Huskonstruktion, Anläggningsprojektering, Byggprojektledning
Vem är Don:

De första 25 åren efter examen K81 arbetade jag inom teknikkonsultbranschen med alla möjliga arbetsuppgifter – från pinnpojk till vd. Därefter var jag vd för SBUF Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond i 13 år. SBUF finansierar branschgemensam forskning och utveckling åt bygg- och installationsföretagen. Roligt och intressant att få arbeta med att utveckla byggbranschen inom teknik och process. Numera  sköter jag Stockholms Byggnadsförening. Vi sprider ”kunskap och sällskap” inom byggsektorn i Stockholm. Det finaste och roligaste jobbet man kan ha!

Sektionsengagemang: Studievägledare 1980-82

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Peking

image013

Namn: Per Westlund (V-64)
Invald: 1995
Inriktningar: Företagsledning, Miljö och Energi, Fastighetsekonomi, Byggprojektledning
Vem är Don:

Don Peking är valt som don-namn därför att jag kommer från Norrköping även kallat Peking och att jag är ekonom och ingenjör.

Jag har arbetat med såväl husbyggnad som anläggning med tyngdpunkt under senare år på företagsledning, ekonomi, miljö och omvärldsfrågor, med allt större del av tiden i ett internationellt perspektiv.

På KTH gick jag på Väg-och Vatten 1964-1968 och tog en Civilekonom-examen på Handelshögskolan i Stockholm 1970-1972

1968-2001 arbetade jag inom Skanskakoncernen vilket är den enda anställning jag haft med roller från arbetsledare och platschef till sverigechef och vice VD i koncernledningen. Som vice VD i Skanskakoncernen hade jag under många år i koncernledningen ansvar för miljö, teknik, affärsutveckling och kommunikation.

Sedan 2001 har jag med anknytning till byggande haft diverse styrelseuppdrag, bla ordförande i JM AB, ledamot i Tyrens, Parsons Brinckerhoff i New York(numera en del av WSP) , Svensk Grundläggning och drivit eget projektledningsföretag tillsammans med några andra delägare.

Mer konkret har jag arbetat med det mesta inom byggsektorn: Grundläggningen av Nordeas kontor på Hamngatan i Stockholm, Miljonprogramsområdet Navestad i Norrköping, Byggande av hamnen i Jeddah vid Röda havet, motorväg E6 söder om Kungsbacka, Lilla Bommen i Göteborg, Öresundsbron, krishantering i samband med Hallandsåsen och mycket annat,

Branschengagemang under åren har varit bl.a. ledamot i KTH-Byggenskap, ordförande i Sveriges Byggindustrier, ordförande i byggbranschens forskningsfinansiär SBUF, ordförande i SVR-Samhällsbyggarna.

Utanför byggsektorn har jag arbetat ideellt som styrelseledamot i Svenska Ostindiska Companiet med Ostindiefararen Götheborg och bidragit till att resan till Kina blev av. (SOIC AB är samma bolag som Niklas Sahlgren och William Chalmers var engagerade i på 1700-talet.) Seglat med Götheborg som matros i Östersjön, Nordsjön och i Kina.

Sedan 1993 är jag invald i IVA där jag aktivt drivit flera projekt som strävar efter ett mer klimateffektivt byggande i Sverige, en mer energieffektiv bebyggelse och ett strategiskt perspektiv på klimatomställningen i hela vårt samhälle.

Nu är jag ordförande i Svenska OK-jolleförbundet och sitter i styrelsen för H2O-stiftelsen som lär barn i invandrartäta områden i Stockholm att simma samt är styrelseledamot och stipendieansvarig i Östgöta Gille i Stockholm.

Intressen: Familj (hustru Carina och tre söner och tolv barnbarn), segling (tävlingsseglar i OK-Jolle där jag vunnit SM i unga år och har en bronsplacering på ett VM samt fått utmärkelsen bästa idrottsprestation i Norrköping 1968), skidåkning (18 Vasalopp, fjällturer och toppturer med stighudar)

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Kanon

Kanon

Namn: Svante Torell (v-71)
Invald: 1993
Inriktningar: Stadsplanering, Fastighetsekonomi, Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling
Vem är Don:

Efter teknis arbetade jag två år i Algeriet på ett damm- och bevattningsprojekt (BPA). Sedan började jag på JM där jag var i 13 år i olika roller: Projekteringsledare, projektledare och marknadschef. Därefter blev det Vasakronan. Där var jag i 17 år, bl a som marknadsområdeschef, regionchef och marknadsdirektör. Nu driver jag en egen konsultverksamhet i Torell & Partner AB. Jag har ett par styrelseuppdrag.

Andra engagemang: På teknis bl. a ordförande, klubbmästare, sångledare och med i spexet. I övrigt t ex Stockholms Byggnadsförening (bl. a med i över 30 spex), Fria Byggakademien och Bofrämjandet. Tidigare Pontifex Maximus i Don-orden

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Dirre

image007

Namn: Bert Lilja (V-60)
Invald: 1991
Inriktningar: Huskonstruktion, Byggprojektledning
Vem är Don:

Regionchef och Teknisk direktör i Skanska, VD i Sveriges Byggindustrier, Ålderman i Fria Byggakademien och pensionär

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Era

Namn: Torsten Eriksson  (V-59)
Invald: 1989
Inriktningar: Byggprojektledning, Fastighet och Finans
Vem är Don:

Byggentreprenör. VD 1981-1993 Stråbruken, JCC och NCC. Från o m 1994 styrelseordförande J&W, Sveriges Byggindustrier, John Mattson Fastighets AB, Gotska Fastighets AB. Styrelseledamot Ernstömgruppen.

Studierådets ordf på kåren 1961-62

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Raj

don

Namn: John Dahlfors (V-56)
Invald: 1986
Inriktningar: Byggprojektledning
Vem är Don:

Min ursprungliga tanke var att jag skulle utbilda mig för att senare bygga kraftverk. Utvecklingen blir inte alltid som man tänkt sig. Började efter avslutad examen att under 1 år medverka i byggandet av Sergels torg i Stockholm. Kom sedan till Gränges och arbetade i olika befattningar för att sedan bli VD för stålbyggnadsföretaget Gränges Hedlund som vid denna tidpunkt var Sveriges största stålbyggnadsföretag och som dessutom hade ett stort rörverk. 1974 blev jag VD för Grängas Aluminium. Vi köpte bl.a. SAPA och blev det enda företaget som blev kvar när Gränges demonterades och enheterna sefterhand såldes ut. Blev sedan 1978 VD för Boliden och kvarstannade där i 10 år innan Trelleborg övertog bolaget. Har sedan dess varit styrelseproffs för olika industriföretag i Sverige. Resan i livet blev icke som jag från början tänkt men den har varit helt fantastisk.

Sektionsengagemang: vice ordf.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Skåne

Namn: Jan Brandborn (V-60)
Invald: 1986
Inriktningar: Stadsplanering, Trafikplanering, Anläggningsprojektering, Byggprojektledning
Vem är Don: Jag har under hela min yrkesverksamma tid arbetat inom kommunikationssektorn och främst då med landtransporter. Bland tjänster som jag har haft kan nämnas generaldirektör för Trafiksäkerhetsverkat, Banverket och Vägverket. Jag har också deltagit i ett stort antal statliga utredningar, senast som särskild utredare inom järnvägssektorn. Jag har varit reservofficer och slutade som överstelöjtnant vid Väg-och vattenbyggnadskåren.

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Viking

image005

Namn: Per-Axel Bergman (V-60)
Invald: 1983
Inriktningar: Stadsplanering, Byggprojektledning, Fastighet och Finans
Vem är Don:

OPAL ( Old Person Active Living ) med ett förflutet som Stadsbyggmästare i Stockholm samt Projektledare för Globen som beställare. Därefter Förvaltningschef och VD i Stockholms Stad och närstående bolag. Avslutade min yrkesverksamma period som Projektchef för Hammarby Sjöstad. Idag glad hockeyfarsa till tonåriga tvillinggrabbar samt med några kvarstående styrelseuppdrag.

Sektionsengagemang: Ordförande V -63

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Joker

image003

Namn: Sven-Olof Palm (V-53)
Invald: 1981
Inriktningar: Byggentreprenör
Vem är Don: Sentab utomlands – Egypten o. Persien, Svenska Väg- JCC – NCC , arbetschef , överingenjör, Teknator /eget/ konsultverksamhet, skiljemannauppdrag  etc.

 

 

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Paulus

image001

Namn: Lars Romare (V-51)
Invald: 1981
Inriktningar: Huskonstruktion, Byggprojektledning
Vem är Don:

Började som husbyggnadskonstruktör hos Tyréns. Sex år med bl a butiks- och bostadskvarter, simhall, höghus vid Hötorget i Sthlm. Därefter över till entreprenadverksamhet i fyra år hos AB Vägförbättringar. Arbetschef för bl a väg- och ledningsbyggnader i stockholmstrakten. Sedan åter till Tyréns för projektledning med bl a omdaning av Södra Klara i Sthlm, t ex Provisoriska riksdagshuset vid Sergels torg. Blev 1974 vd för Tyréns, vilket jag förblev i sjutton år. Startade därefter egen konsulterande verksamhet med bl a projektledningsuppdrag åt Stockholm Vatten AB med inriktning på vattenmiljön i Östersjön. Har haft en del förtroendeuppdrag vid sidan om ovanstående: Styrelseordförande i Svenska Konsultföreningen, Cement- och Betonginstitutet och Stockholms Byggnadsförening

Sektionsengagemang: Ordförande V 1954

Läs mer för kontaktuppgifter

Don Drysse

don

Namn: Bo Dryselius
Invald: 1973
Levnadsår: 1931-06-15 - 2017-11-04
Inriktningar: Don Drysse var tidigare anställd hos Vägverket, med projekterings- IT- samt trafiksäkerhetsinriktning. Många internationella uppdrag.
Vem är Don: Drysse var överingenjör, och deltog tidigt i införandet av fotogrammetri- och IT-baserad projektering. Under sin skoltid var Drysse Kårklubbmästare, samt med i KVSIF. Han var även med och startade Promenadorquestern.

 

Läs mer för kontaktuppgifter