All Donar

The Don-order is an alumni association at Samhällsbyggnadssektionen, that was founded 19 oktober 1934. Their members are called Donar and they are also forever honorary members of Samhällsbyggnadssektionen.

Don DigiTalar’n

Olle Samuelson

Tracks

Project management, IT and digitization within construction and real estate

Elected

2021

Who is Don?

I have a background as a consultant in design and project management at different companies, Tyréns among others. I have a strong focus on digitalisation and have worked with development at companies as well as at industry level. I have been IT Manager at Tyréns, I have a phd in IT in construction, and today I work with research, development and innovations at the organisation IQ Samhällsbyggnad. I was CEO for the organization BIM Alliance for six years, and today I run the innovation program Smart Built Environment together with my colleagues. I am also adjunct professor at Luleå Technical University, member of the board at Södertörns högskola and member at Royal Swedish Academy of Engineering Sciences, IVA. In my spare time I like to be at my summer house on Gotland with my family, and I am also a dedicated choir singer.

+46 70 329 04 42

olle.samuelson@iqs.se

Don Tub

Mårten Frumerie(V88)

Tracks

Samhällsbyggnad, infrastruktur

Elected

2019

Who is Don?

Efter examen 92 blev det närmare sex år som konstruktör på ELU Konsult. En spännande tid med en bredd av uppdrag såsom pendeltågsstationer, badhus, raffinaderi och riksdagshus. Därefter lockade projektledning och nio år på Skanska i olika roller inom bostadsutveckling. Fortsatt projektledning inom Stockholms stad med ansvar för Slussen i olika rollen med de sista åren i en mer övergripande roll som avdelningschef för stadens alla större projekt. Byte till landsting/region som förvaltningschef för tunnelbaneutbyggnaden ledde fram till hösten 2019 och nuvarande roll. Gift med väg och vattenbyggaren Anette.
Sektionsengagemang: KVSIF 88-92 som bla klockjunkare och övereunuck

073-914 20 10

marten.frumerie@svoa.se

Don Tekzo

Johan Dozzi(V-94)

Tracks

Infrastruktur, Anläggningsprojektering

Elected

2018

Who is Don?

Jag är idag koncernchef på Tyréns, en stiftelseägd svensk samhällsbyggnadskonsult som finns i fem länder. Innan jag tog steget till Tyréns har jag varit anställd på Sweco i flera olika roller. Har gått från att till en början vara anläggningskonstruktör till att under de sista tio åren ansvara för Swecos anläggningsverksamhet.

Är engagerad i bl.a. ABE-skolans strategiska råd, strategiska innovationsprogrammet InfraSweden2030, styrelsen för svenska teknik och designföretagen.

Fritiden har jag alltid ägnat åt att tävla i olika bollsporter. Speciellt innebandy under många år men numera är det tennis som gäller.

Activity in the Chapter

Utbildningsutskottets ordförande på studentkåren -93, Ledamot av KTHs styrelse -93, DKD -92, Studienämndens ordförande på V-sektionen -92, KVSIF 88-92.

010-452 20 22

Johan.Dozzi@tyrens.se

Don Viridis

Anna Denell

Tracks

Lantmäterilinjen med inriktning fastighetsekonomi samt extrastudier vid Uppsala och Örebro Universitet (energi och klimat samt CSR).

Elected

2017

Who is Don?

Jag har arbetat på olika fastighetsbolag sedan jag tog examen i mitten på 1990-talet och 1999 började jag på AP Fastigheter. 2008 i samband med att AP Fastigheter köpte Vasakronan, fick jag en ny roll som bolagets hållbarhetschef. Under mina år som hållbarhetschef har jag bland annat varit med och arbetat fram Sveriges första gröna hyresavtal och världens första gröna företagsobligation. Jag var även en av initiativtagarna till att Sweden Green Building Council bildades 2009. Jag har ett brinnande intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor och hur de kommer att påverka människor, företags lönsamhet och våra samhällen i framtiden. 2013 blev jag utsedd till månadens Stockholmare och 2015 Årets samhällsbyggare. Under de senaste fyra åren har jag även funnits med på listan över mäktigast i hållbarhets-Sverige. När jag inte jobbar pysslar jag gärna i min trädgård, yogar, springer eller simmar och lagar god mat tillsammans med min man och våra tre barn. Eftersom vi har en hund blir det även många promenader, oftast med någon bra podcast i lurarna.

0709-681 581

anna.denell@vasakronan.se

Don Statera

Joakim Arvius

Tracks

Lantmäterilinjen med inriktning fastighetsekonomi. Därutöver studier vid Handelshögskolan, Filosofi på Stockholms Universitet samt ledarskap på IFL.

Elected

2016

Who is Don?

Jag har varit på Pangea Property Partners sedan 2006 och före det arbetat på bland annat Skanska, AP Fastigheter (nuvarande Vasakronan) och HSH Nordbank. Den gemensamma nämnaren för alla roller har varit affärer och transaktioner av kommersiella fastigheter. Det vill säga allt från finansiella upplägg och kapitalresning, bolagstransaktioner och fastighetsaffärer till investeringar i byggrätter. Som rådgivare i fastighetsaffärer är det viktigt att ha stora öron och en förmåga hitta väl balanserade lösningar.

Jag balanserar mitt jobb med en stor familj och mycket utomhusaktiviteter, gärna med fiskespö i hand eller skidor på fötterna. Dessutom tycker jag om att läsa.

Activity in the Chapter

Under KTH-åren var jag bland annat med och organiserade n0llningen under ett par år, satt i styrelsen samt arbetade på Osqledaren.

070-979 84 44

joakim.arvius@pangeapartners.se

Don Gloria

Jenny Johansson

Tracks

Väg och vatten med inriktning anläggningsteknik. Jobbar idag med stora infrastrukturprojekt, väg och järnväg.

Elected

2016

Who is Don?

Var under studietiden engagerad i spexet och mottagningen vilket var ett fantastiskt sätt att träffa nya vänner. Tiden på scen i spexet har även hjälpt mig i mitt yrkesliv med att hålla presentationer och att ställa sig och prata inför en större grupp. Jobbar sedan 2012 på ÅF Infrastructure och har innan dess jobbat på ProjectPartner och Tyréns. Brinner för infrastrukturprojekt i allmänhet och järnväg i synnerhet. På fritiden tycker jag om att resa, åka snowboard och att träffa mina vänner.

072-2140089

jenny.johansson@afconsult.com

Don Dux

Katarina Wallin

Tracks

Lantmäterilinjen med inriktning fastighetsekonomi samt vid sidan av studerat beteendevetenskap, företagsekonomi och produktutveckling

Elected

2015

Who is Don?

Ständig upptäcktsresande: Allt jag läst och lärt har jag nytta och glädje av idag då jag driver ett par konsultföretag inom branschen samt arbetar i styrelsen för andra företag i vår spännande och breda bransch. Arbetar med såväl strategi, analys och organisationsfrågor. Ibland är jag hemma och umgås med den stora familjen, lyssnar på P1, tränar min franska eller sjunger en sång.

070-518 83 98

Katarina.wallin@evidensgruppen.se

Don PreViouS

Andreas Behm Fredin

Tracks

Husbyggnad, Installation, Energi

Elected

2015

Who is Don?

Jag har jobbat som konsult sedan examen 2003. Jag brinner för byggnader och då framförallt innemiljö och energianvändning. Sedan 2005 har jag arbetat i olika chefs- och ledande roller. 2009 började jag på Tyréns, där jag idag är chef för Stockholmsverksamheten.
Jag, min fru och våra tre barn spenderar gärna ledigheter i norra Skåne där vi har ett fritidshus. Jag och min fru träffades för övrigt på KTH, hon läste på Bergs… Att våga snegla på andra branscher kan alltså leda till oväntade möjligheter ????
På min fritid musicerar jag ofta och då gärna med kompisarna i bandet Overhead Compartments.

Activity in the Chapter

KVSIF, Sångledare, phöseriet, V-ordf 2002

andreas.behmfredin@tyrens.se

Don Ton

David Johansson

Tracks

Väg och vatten med inriktning mot bärande konstruktioner. Mot slutet av utbildningen mixade jag upp med kurser inom ekonomi och organisation, där jag även skrev mitt examensarbete.

Elected

2014

Who is Don?

Efter examen arbetade jag i 7 år med projektledningen inom bygg och telekom. Sedan 2005 är jag verksam i fastighetsbranschen. Jag var 12 år på Humlegården Fastigheter där jag jobbade med stora projekt, transaktioner (köp och sälj av fastigheter) och som fastighetschef med ansvar för den kommersiella förvaltningen. Sedan 2018 jobbar jag på Fastighets AB Balder som ansvarig för stads- och fastighetsutveckling i Stockholm.

Under studietiden engagerade jag mig i det mesta på sektionen, bland annat som sångledare och sektionsordförande. Jag var även med och startade ett coverband som faktiskt lever än idag.

08-508 837 14

David.Johansson@balder.se

Don Länken

Rikard Espling

Tracks

Entreprenad inom husbyggnad och anläggning, konsultverksamhet, Installationsteknik, projektledning och administration, BIM , förändringsarbete och företagsledning

Elected

2014

Who is Don?

Länken är sedan länge engagerad inom föreningen Samhällsbyggandslänken på KTH. Under mer än 30 år i yrket bland annat på  Skanska har jag hunnit bygga och utveckla bostäder, bygga och projektera industrier samt anläggningar t ex Höga Kusten bron. Jag har arbetat nationellt och internationellt utvecklingsarbete och även hunnit med några år som installationsentreprenör. Nu driver jag ett mindre företag inom projektledning med inriktning både mot utvecklingsprojekt och byggnadsverk.

072-701 83 01

EsplingR[at]gmail.com

Don KåK

Astrid Evang

Tracks

Byggprojektledning, projekteringsledning, stadsplanering

Elected

2013

Who is Don?

Västgötte från Mariestad som flyttade till Stockholm när jag började plugga på KTH, Väg & Vatten, 1984.
Kassör i V-styrelsen 1986 och mångårig medlem i Klubbmästeriet.
Började min yrkesverksamma bana på Tyréns 1991 och har sedan jobbat på konsult- och beställarsidan i stora och små konsultföretag. Bygg- och projektledning med inriktning projekteringsledning i stora stadsutvecklingsprojekt har varit min ”nisch” sedan 1996. Jag har haft långvariga uppdrag i projekt som Hammarby Sjöstad, Stora Ursvik, Slussen och Hagastaden.
2007 startade jag eget företag och är nu VD i Projektlots – ett projektledningsföretag där jag är delägare, tillsammans med 19 andra företagare.

070-364 33 44

Astrid.e@projektlots.com

Don SpEks

Jan Kjellson (K-80)

Tracks

Entreprenör, främst inom mark- och anläggning.

Elected

2013

Who is Don?

Började karriären som husbyggare på Skanska. Sedan hos Nils Wretlind AB (numera Arcona) med CM och fastighetsfrågor. Efter 10 år bytte jag till mark- och anläggningssektorn, först som arbetschef, sedan som VD för AB Frijo. Gick 2014 till Peab som VD för Peab Drift & Underhåll AB. Från 2018 HR-chef för Peab Anläggning Norden. Har under åren varit mycket engagerad i bransch- och arbetsgivarfrågor, bland annat genom styrelsearbete i Sveriges Byggindustrier och Stockholms Byggmästareförening.

Activity in the Chapter

Spexare sedan 1976, först på KTH och numera på Stockholms Byggnadsförening, och har inga planer på att sluta ännu.

070-745 00 13

jan.kjellson@outlook.com

Don Quilá

Ann-Sophie Forsberg

Tracks

Väg och vatten med inriktning på husbyggnad och installationsteknik.

Elected

2013

Who is Don?

Under min KTH-tid valde jag att engagera mig inom olika saker, såsom att vara Ordförande, medlem i studienämnden, Phöseriet, Redaktör för tidningen Vägledaren och arrangemangen i Exresan. Jag valde även att läsa ett år som utbytesstudent inom ERASMUS till Graz, Österrike – något jag starkt rekommenderar. Efter examen började jag som trainee på NCC och tyckte att chansen att prova olika delar av ett stort bolag var en perfekt start för mig. Jag har ägnat mig åt bostadsutveckling nästan hela tiden efter traineeperioden, både på små, mellan och nu lite större bolag. Idag ansvarar jag för bostadsutvecklingsverksamheten i Stor-Stockholm på Nordr. Det betyder för oss hela kedjan från idé via detaljplaner, projektering, produktion till inflyttning och försäljning. Jag bor i egenbyggd villa i Täby med min man, två döttrar och en katt. Jag ägnar min fritid åt familjen, trädgård och såklart att importera tequila ????

0707-975401

ann-sophie.forsberg@nordr.se

Don Idéfix

Britta Blaxhult

Tracks

Samhällsplanering, Fastighetsbildning med Mark- och Vatten inriktning.

Elected

2012

Who is Don?

VD för Selvaag Bostad AB sedan oktober 2019 där jag startat upp den svenska verksamheten för Selvaag Bolig. Har dessförinnan arbetat 20 år med affärsutveckling såväl för bostäder som kommersiella fastigheter på NCC, Veidekke och Einar Mattsson. Under hela 90-talet arbetade jag på Stockholms stad med projektledning, förvaltning och värdering. Genom åren har jag hunnit skaffat mig en bred erfarenhet av såväl uppgifter som organisationer och ett stort kontaktnät i branschen. Ring gärna om du vill bolla tankar inför olika framtida val.

Activity in the Chapter

Förvaltningsutskottet

070-2368970

brbl@selvaagbostad.se

Don KI

Peter Wågström

Tracks

Bygg och fastighetsutveckling, fastighetsekonomi, fastighetsförvaltning, företagsledning, styrelsearbete

Elected

2012

Who is Don?

Styrelseproffs, investerare och entreprenör. Född 1964, civ.ing.

Tidigare erfarenheter: Bland annat Vd och koncernchef i NCC AB 2011-2017, chef NCC Housing 2009–2010, chef NCC Property Development 2007–2008, Sverigechef NCC Property Development 2004–2006, olika chefsbefattningar inom Drott (sedermera Fabege) 1998–2004, olika befattningar inom Skanskas fastighetsverksamhet 1991–1998.

070-5273131

peter@wagstrom.se

Don Diu

Camilla Löfgren

Tracks

Väg- och vatten med inriktningen Bygg- Installationsteknik. Projekt- och Processledning, Verksamhetsutveckling

Elected

2012

Who is Don?

Efter min examen 1997 har jag haft olika roller såsom, miljöutvecklare, entreprenadingenjör, platschef och affärschef inom olika stora till mellanstora byggbolag. Sedan 2012 är jag nu verksam inom fastighetsbranschen, på Humlegården Fastigheter. Där har jag ansvar för alla pågående bygg och installationsprojekt i vårt befintliga fastighetsbestånd. På min fritid blir det mycket idrott, vara med familjen och spex med ett glatt gäng inom Stockholms Byggnadsförening.

Activity in the Chapter

KVSIF (spexare & sångledare), Ordförande för Exresan 1997

08-678 92 22 el. 070-361 51 71

camilla.lofgren@patriam.se

Don Nod

Johan Onno

Tracks

Projektledning, Processledning, Verksamhets- och Affärsutveckling, Kompetensutveckling

Elected

2012

Who is Don?

Är från och med juni 2017 VD för Mur & Putsföretagen. Innan detta var jag i sex år vd för BFAB, Bygg- och Fastighetssektorns fortbildningsinstitut AB och samtidigt utvecklingschef i BFABs moderbolag STF Ingenjörsutbildning AB. Har tidigare arbetat som VD för SVR Samhällsbyggarna i fem år, konsult på Tyréns i tre år, omvärldsbevakare på JM AB och affärsområdeschef på Alleato under en kort period (smarta hem 2001, 2002), omvärldsbevakare för Sveriges Tekniska Attachéer i Los Angeles i två år med ansvar att bevaka bygg- och energiutvecklingen i Nordamerika, projektledare på AO Värme Stockholm Energi (nuvarande Fortum) där jag hjälpte till att förse Södermalmsborna med fjärrvärme och fjärrkyla. Brinner för kommunikation och nätverksbyggande!

Activity in the Chapter

sekreterare – 95, Ordförande – 96

070-4668104

johan.onno@murochputsforetagen.org

Don Rum

Johan Zachrisson(V-91)

Tracks

Stadsplanering, Fastighetsekonomi, Byggprojektledning, Fastighet och Finans, Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling

Elected

2011

Who is Don?

Affärsutvecklingschef på Fabege. Dessförinnan Cushman & Wakefield, Sweco, Humlegården, egen konsultverksamhet. Har jobbat med affärer, projekt och uthyrning i 25 år. Tog examen 1996 från Väg och vatten.

Efter mitt ordförandeår besökte jag Don Nilax på British Virgin Islands. Med mig därifrån hade jag en karaff med rom, och uppdraget att instifta Don Nilax Search for Excellence. Sedan 1995 ges denna utmärkelse till en teknolog i fjärde årskursen som gjort extraordinära insatser för sektionen. Kul! Jag är tacksam för alla roliga stunder jag haft med sektionen, och ser fram emot många fler. Vi ses!

Activity in the Chapter

sångledare93, ordf94, dkd95, kvsif, pq

076-720 34 19

johan.zachrisson[at]fabege.se

Don City

Anette Scheibe Lorentzi(L-87)

Tracks

Stadsplanering, Trafikplanering, Mark- och fastighetsjuridik

Elected

2011

Who is Don?

Lång erfarenhet med olika befattningar inom Stockholm stad. Som VD för Stiftelsen Electrum och Kista Science City driver jag utvecklingsfrågor i Kista. Sitter för nuvarande som stadsbyggnadsdirektör i Stockholms stad

Activity in the Chapter

Klubbmästeriet 1988

anette.scheibe[at]kista.com

Don Lax

Agneta Jacobsson(L-75)

Tracks

Fastighetsekonomi, fastighetstransaktioner, konsultverksamhet, ledarskap, organisations- och styrelsearbete i Sverige och Internationellt,

Elected

2007

Who is Don?

Founding Partner, Outpoint AB. Konsult med ledarerfarenhet bl a som VD hos global fastighetsrådgivare. Styrelseledamot i flera fastighetsbolag och IT-bolag. Varit med och startat upp Sweden Green Building Council. Medlem och f d ordförande i RICS (FRICS). Engagerad i att bygga företag och företagskultur. Som ledare vill jag se alla medarbetare växa och utvecklas och som person vill jag gärna möta människor med olika ålder, bakgrund och erfarenhet.

agneta.jacobsson@outpoint.se

Don Skred

Stefan Larsson

Tracks

Hus och Anläggning

Elected

2007

Who is Don?

Jag har jobbat i branschen sedan slutet av 1980-talet och provat på att vara entreprenör konsult och sedan forskare. Sedan 2010 är jag professor i geoteknologi på KTH och råddar avdelningen för jord- och bergmekanik på institutionen för Byggvetenskap. Mina forskarintressen är relaterade till jordförstärkningsmetoder, risk- och säkerhetsfilosofi och på senare tid bergmekanik och bergteknik. Jag har också ett särdeles stort intresse för undervisning och att få följa studenterna i deras utveckling på KTH men också därefter i deras utveckling i branschen.

Don Papiermaché

Magnus Meyer(V-87, Tekn. Lic. 94)

Tracks

Stadsplanering, Fastighetsekonomi, Byggprojektledning, Fastighet och Finans, Fastighetsutveckling och Företagsledning

Elected

2005

Who is Don?

Efter en brokig karriär som organisationskonsult, Teknisk Attaché i Los Angeles, på fastighetsbolag och finansbolag och VD på arkitektföretaget Tengbom – är jag sedan 2014 VD för WSP i Norden. Tekn. Lic. i Byggandets Ekonomi och Organisation 1994.

Activity in the Chapter

Ordförande 1990, ACCESS 1990, Phösare 1988 och 1989

010-7228712

magnus.meyer[at]wspgroup.se

Don Svala

Lisa Langseth

Tracks

Huskonstruktion, Byggprojektledning

Elected

2005

Who is Don?

Jag har jobbat som entreprenör, materialtillverkare, konsult och myndighetsföreträdare. I dag är jag VD för Svensk Betong – branschorganisation för betongföretag. Kommunikation, lobbying och ledarskapsfrågor fyller idag min vardag.

Activity in the Chapter

Klubbmästare 1986, Ordförande 1987, Festchef i Quarnevalen 1987

0702-97 02 19

Don Ruter

Åsa Hedenberg(L-81)

Tracks

Fastighetsekonomi, Fastighetsförvaltning, Projektutveckling, Fastighet och Finans, Fastighetsutveckling, Stadsplanering.

Elected

2003

Who is Don?

Jag tycker att det är roligt att styra och utveckla bolag för att skapa värde för ägare, kunder och medarbetare. Inte bara ekonomisk värde, utan riktig samhällsnytta också. Det är en konst att göra skillnad. Jag är vd på Specialfastigheter i Sverige AB, ett bolag som specialiserat sig på att äga och förvalta fastigheter till verksamheter med höga säkerhetskrav. Kunderna är kriminalvården, Sis institutioner, säpo, polisen, domstolsverket, försvarsmakten m.fl. Har jobbat med många olika typer av fastigheter på olika typer av bolag. Som vd för Huge Fastigheter samt Uppsalahem. Har även varit Regionchef Stockholm kommersiellt innerstad hos AP Fastigheter, chef utvecklingsfastigheter SEB Fastighetsförvalting, fastighetschef Hiby, marknadsområdeschef Skanska Fastigheter. Sitter i Bonavas styrelse och har varit aktiv i olika styrelser tidigare. Barnen är nu stora och det finns mer tid till Yoga och golf. Bor i Sollentuna men semestern tillbringas helst på Mallorca.

Activity in the Chapter

LAVA, ledamot

070-6286201

asa.hedenberg[at]specialfastigheter.se

Don Indx

Christina Gustafsson(L-72)

Tracks

Fastighetsekonomi, Fastighet och Finans

Elected

2003

Who is Don?

Började att forska på KTH och tog Tekn. Licenciatexamen 1986. Har arbetat på Vägverket, Värderingshuset (numera DTZ), Fastighetsägarna Sverige, Svenskt Fastighetsindex och numera på IPD Norden. Undervisar några timmar per år på KTH.

08-400 252 37

Don Sauvignon

Gunilla Högbom(L-78)

Tracks

Stadsplanering, Fastighetsekonomi, Styrning och Ledning, Fastighet och Finans, Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling

Elected

2003

Who is Don?

Jag är verksam i fastighetsbranschen sedan 1982 varav de senaste ca 20 åren på ledande befattningar i fastighetssektorn. Arbetsgivare har bl a varit Fastighetsrenting AB (Direktör), Newsec AB (Konsult), Fastighets AB Förvaltaren (AO Chef Bostäder), Systembolaget AB (Fastighetsdirektör) Locum AB (VD) samt AFA Fastigheter (Chef Projekt). Jag har också bedrivit egen konsultverksamhet. Sedan 2017 är jag VD på Fastighets AB Virtuosen. Jag har haft och har ett antal styrelseuppdrag, för närvarande Hemfosa Fastigheter AB (noterat fastighetsbolag) samt Sydholmarna Kapitalförvaltning AB.

hogbom.gunilla[at]gmail.com eller gunilla.hogbom@virtuosen.se

Don Fasad

Urban Edenström

Elected

2003

Don Invest

Mats Wäppling

Elected

2003

Don Invest

Mats Wäppling

Elected

2003

Don Indx

Christina Gustafsson(L-72)

Tracks

Fastighetsekonomi, Fastighet och Finans

Elected

2003

Who is Don?

Började att forska på KTH och tog Tekn. Licenciatexamen 1986. Har arbetat på Vägverket, Värderingshuset (numera DTZ), Fastighetsägarna Sverige, Svenskt Fastighetsindex och numera på IPD Norden. Undervisar några timmar per år på KTH.

08-400 252 37

Don Fasad

Urban Edenström

Elected

2003

Don Sauvignon

Gunilla Högbom(L-78)

Tracks

Stadsplanering, Fastighetsekonomi, Styrning och Ledning, Fastighet och Finans, Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling

Elected

2003

Who is Don?

Jag är verksam i fastighetsbranschen sedan 1982 varav de senaste ca 20 åren på ledande befattningar i fastighetssektorn. Arbetsgivare har bl a varit Fastighetsrenting AB (Direktör), Newsec AB (Konsult), Fastighets AB Förvaltaren (AO Chef Bostäder), Systembolaget AB (Fastighetsdirektör) Locum AB (VD) samt AFA Fastigheter (Chef Projekt). Jag har också bedrivit egen konsultverksamhet. Sedan 2017 är jag VD på Fastighets AB Virtuosen. Jag har haft och har ett antal styrelseuppdrag, för närvarande Hemfosa Fastigheter AB (noterat fastighetsbolag) samt Sydholmarna Kapitalförvaltning AB.

hogbom.gunilla[at]gmail.com eller gunilla.hogbom@virtuosen.se

Don Ruter

Åsa Hedenberg(L-81)

Tracks

Fastighetsekonomi, Fastighetsförvaltning, Projektutveckling, Fastighet och Finans, Fastighetsutveckling, Stadsplanering.

Elected

2003

Who is Don?

Jag tycker att det är roligt att styra och utveckla bolag för att skapa värde för ägare, kunder och medarbetare. Inte bara ekonomisk värde, utan riktig samhällsnytta också. Det är en konst att göra skillnad. Jag är vd på Specialfastigheter i Sverige AB, ett bolag som specialiserat sig på att äga och förvalta fastigheter till verksamheter med höga säkerhetskrav. Kunderna är kriminalvården, Sis institutioner, säpo, polisen, domstolsverket, försvarsmakten m.fl. Har jobbat med många olika typer av fastigheter på olika typer av bolag. Som vd för Huge Fastigheter samt Uppsalahem. Har även varit Regionchef Stockholm kommersiellt innerstad hos AP Fastigheter, chef utvecklingsfastigheter SEB Fastighetsförvalting, fastighetschef Hiby, marknadsområdeschef Skanska Fastigheter. Sitter i Bonavas styrelse och har varit aktiv i olika styrelser tidigare. Barnen är nu stora och det finns mer tid till Yoga och golf. Bor i Sollentuna men semestern tillbringas helst på Mallorca.

Activity in the Chapter

LAVA, ledamot

070-6286201

asa.hedenberg[at]specialfastigheter.se

Don Tax

Bertil Hall

Elected

2003

Don Va’ du vill

Staffan Grundmark(V-80)

Tracks

Stadsplanering, Byggprojektledning

Elected

2003

Who is Don?

Under nästan hela min yrkesverksamma tid har jag arbetat med byggande och projektutveckling av bostäder. De senaste femton åren på Besqab, dessförinnan tio år på JM. Jag bor i Täby tillsamman med min familj – fru, 3 barn och 2 hundar. Sommartid är vi gärna i vårt sommarhus på Gotland eller ombord på segelbåt i Stockholms skärgård. Jag spelar fortfarande spex, sedan 25 år tillbaka på Stockholms Byggnadsförening.

Activity in the Chapter

KVSIF 6 år, Klockjunkare och Sektionens sångledare

070-8628803

staffan.grundmark[at]besqab.se

Don Com

Anders Ekengren (L-70)

Tracks

Stadsplanering, samhällsbyggnad, lantmäteri

Elected

2003

Who is Don?

Efter 12 år som stadsbyggnadsdirektör i Nacka med ansvar även för miljö och exploatering bedriver jag egen verksamhet inom samhällsbyggnadsområdet. Har varit chef för plan- och miljösektionen på kommunförbundet och arbetat med tjänsteexport inom lantmäteriområdet. Under lång tid verksam i Västerås stad bland annat som chef för Konsult & Service och Lantmäteriförvaltningen.

0704319460

andersekengren48[at]gmail.com

Don Croquet

Ulf Sandgren (L-67)

Tracks

Geodesi och Geoinformatik

Elected

2003

Who is Don?

Närmar mig pensionen efter 40 års yrkesverksamhet. Min arbetsgivare har huvudsakligen varit Lantmäteriet där jag haft ett flertal olika tjänster. F n arbetar jag på generaldirektörens stab med verksamhetsutveckling och internationella relationer. Nyligen avslutade jag ett arbete som projektledare för geodataprojektet, som varit ett brett upplagt arbete med att implementera EU-direktivet Inspire och skapa effektivare hantering av geodata i samhället. Tidigare har jag också arbetat 4 år på Länsstyrelsen i Dalarna, 3 år som chef för Utvecklingsrådet för landskapsinformation samt 3 år inom regeringskansliet.

Activity in the Chapter

Internationell funktionär

ulfsandgren@telia.com

Don GIS

Jan Zakariasson(L-82)

Tracks

Geodesi och Geoinformatik

Elected

2003

Years of Life

1960-2020

Who is Don?

Jan Zakariasson är teknisk lantmätare utbildad vid KTH. Jan har de senaste tjugo åren verkat som konsultchef i olika linjechefsroller. Jans specialområden är företagsledning, förändringsledning, organisationsutveckling, verksamhetsutveckling, affärsutveckling, projektledning. Jan är idag VD inom Agima Management. Tidigare har Jan arbetat inom VBB, Siemens, Intergraph, Sweco (där Jan grundade Sweco Position) och Swedesurvey.

073-412 63 22

jan.zakariasson[at]agima.se

Don Kan Can Can

Lena Boman

Elected

2001

Don Béton

Lars Benton(V-80)

Tracks

Byggprojektledning

Elected

2001

Who is Don?

Jag träffade min fru, Annika, på KTH 1985. Vi har fyra barn så det är fullt upp även utanför arbetslivet.

Jag började min karriär efter KTH som entreprenör och har fortsatt som det. Jag är sedan 2001 VD på Byggnadsfirman Viktor Hanson AB ett Stockholmsbaserat entreprenadbolag som idag utvecklar bostäder för försäljning som vår huvudverksamhet.

Activity in the Chapter

KVSIF 4-5 år, kassaeunuck, klockjunkare

070-513 20 25

lars.benton[at]viktor-hanson.se

Don Spice

Liza Rudolfsson

Tracks

Byggproduktion – entreprenad, projektledning, kontorsinredning. Managementkonsult – tillväxt, ledarskap, innovation

Elected

1999

Who is Don?

Gift med Anders, tre barn.
Jobbat på SIAB och på Åke Larson Byggare i Sverige och i USA.
Är företagskonsult sedan 90-talet, skriver böcker och har styrelseuppdrag.
Kreativ, lättretad och energisk. Fick namnet Spice ”…för att du enligt uppgift aldrig gör som någon säger”.

070-943 40 50

liza@makeprogress.se

Don Donson

Ola Månsson (V-78)

Tracks

Husbyggnad och Installationer

Elected

1999

Who is Don?

Är idag VD för Installatörsföretagen, bransch- och arbetsgivarorganisation för installationsentreprenörer i Sveriges. Före det har jag jobbat 18 år i Skanska alltifrån planeringsingenjör till VD för Skanska Teknik, därefter två år som VD och Koncernchef för HifabGruppen, därefter åtta år som installatör som regionchef för Stockholm och norra Sverige på NVS Installation, idag Assemblin. Sedan tillbaka till byggbranschen och VD under drygt 6 år för Sveriges Byggindustrier, idag Byggföretagen, bransch och arbetsgivarorganisation för byggbolag.  Jag har varit Don sedan -99. Under mitt yrkesliv har jag varit aktiv i Samhällsbyggnadslänken på KTH o bl a 7 år som ordförande. Jag spenderar mestadels av min fritid på vår gård som ligger utanför Uppsala och ägnar fritiden åt  jakt, skidåkning och tennis! Kan inte sticka under stol med att jag har ett stort intresse för gitarrmusik och fuskar lite själv också.

Activity in the Chapter

Klubbmästare – 80, Ordförande -81- KVSIF -78-83

ola.mansson@installatorsforetagen.se

Don Swing

Inger Olsson

Tracks

Projektledning

Elected

1997

Who is Don?

Don Swing är en person med mycket på gång och hon älskar att åka skidor i alperna. Inger Olsson har under sin karriär haft många olika roller inom Skanska. Sedan 2013 är hon affärsutvecklare för Skanska Hyresbostäder med ansvar att skapa, genomföra och sälja bostadsprojekt. Mellan åren 2012 och 2015 var hon också delaktig i projektet att utveckla marken Täby Galoppbana till en ny stadsdel. Uppdraget bestod i att leda arbetet med att utveckla och skapa en attraktiv stadsdel och att skapa finansiella värden. Från sina tidigare år inom Skanska har hon också internationella erfarenheter.

inger.olsson@skanska.se

Don ξ

Ruben Aronsson

Tracks

Huskonstruktion, Anläggningsprojektering, Byggprojektledning

Elected

1997

Who is Don?

De första 25 åren efter examen K81 arbetade jag inom teknikkonsultbranschen med alla möjliga arbetsuppgifter – från pinnpojk till vd. Därefter var jag vd för SBUF Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond i 13 år. SBUF finansierar branschgemensam forskning och utveckling åt bygg- och installationsföretagen. Roligt och intressant att få arbeta med att utveckla byggbranschen inom teknik och process. Numera  sköter jag Stockholms Byggnadsförening. Vi sprider ”kunskap och sällskap” inom byggsektorn i Stockholm. Det finaste och roligaste jobbet man kan ha!

Activity in the Chapter

Studievägledare 1980-82

070-2629108

ruben@sthbyggnadsforening.se

Don Peking

Per Westlund(V-64)

Tracks

Företagsledning, Miljö och Energi, Fastighetsekonomi, Byggprojektledning

Elected

1995

Who is Don?

Don Peking är valt som don-namn därför att jag kommer från Norrköping även kallat Peking och att jag är ekonom och ingenjör.

Jag har arbetat med såväl husbyggnad som anläggning med tyngdpunkt under senare år på företagsledning, ekonomi, miljö och omvärldsfrågor, med allt större del av tiden i ett internationellt perspektiv.

På KTH gick jag på Väg-och Vatten 1964-1968 och tog en Civilekonom-examen på Handelshögskolan i Stockholm 1970-1972

1968-2001 arbetade jag inom Skanskakoncernen vilket är den enda anställning jag haft med roller från arbetsledare och platschef till sverigechef och vice VD i koncernledningen. Som vice VD i Skanskakoncernen hade jag under många år i koncernledningen ansvar för miljö, teknik, affärsutveckling och kommunikation.

Sedan 2001 har jag med anknytning till byggande haft diverse styrelseuppdrag, bla ordförande i JM AB, ledamot i Tyrens, Parsons Brinckerhoff i New York(numera en del av WSP) , Svensk Grundläggning och drivit eget projektledningsföretag tillsammans med några andra delägare.

Mer konkret har jag arbetat med det mesta inom byggsektorn: Grundläggningen av Nordeas kontor på Hamngatan i Stockholm, Miljonprogramsområdet Navestad i Norrköping, Byggande av hamnen i Jeddah vid Röda havet, motorväg E6 söder om Kungsbacka, Lilla Bommen i Göteborg, Öresundsbron, krishantering i samband med Hallandsåsen och mycket annat,

Branschengagemang under åren har varit bl.a. ledamot i KTH-Byggenskap, ordförande i Sveriges Byggindustrier, ordförande i byggbranschens forskningsfinansiär SBUF, ordförande i SVR-Samhällsbyggarna.

Utanför byggsektorn har jag arbetat ideellt som styrelseledamot i Svenska Ostindiska Companiet med Ostindiefararen Götheborg och bidragit till att resan till Kina blev av. (SOIC AB är samma bolag som Niklas Sahlgren och William Chalmers var engagerade i på 1700-talet.) Seglat med Götheborg som matros i Östersjön, Nordsjön och i Kina.

Sedan 1993 är jag invald i IVA där jag aktivt drivit flera projekt som strävar efter ett mer klimateffektivt byggande i Sverige, en mer energieffektiv bebyggelse och ett strategiskt perspektiv på klimatomställningen i hela vårt samhälle.

Nu är jag ordförande i Svenska OK-jolleförbundet och sitter i styrelsen för H2O-stiftelsen som lär barn i invandrartäta områden i Stockholm att simma samt är styrelseledamot och stipendieansvarig i Östgöta Gille i Stockholm.

Intressen: Familj (hustru Carina och tre söner och tolv barnbarn), segling (tävlingsseglar i OK-Jolle där jag vunnit SM i unga år och har en bronsplacering på ett VM samt fått utmärkelsen bästa idrottsprestation i Norrköping 1968), skidåkning (18 Vasalopp, fjällturer och toppturer med stighudar)

070-5787856

per.westlund44@gmail.com

Don PRima

Marianne Möller

Elected

1995

Don Kanon

Svante Torell(v-71)

Tracks

Stadsplanering, Fastighetsekonomi, Fastighetsutveckling med Fastighetsförmedling

Elected

1993

Who is Don?

Efter teknis arbetade jag två år i Algeriet på ett damm- och bevattningsprojekt (BPA). Sedan började jag på JM där jag var i 13 år i olika roller: Projekteringsledare, projektledare och marknadschef. Därefter blev det Vasakronan. Där var jag i 17 år, bl a som marknadsområdeschef, regionchef och marknadsdirektör. Nu driver jag en egen konsultverksamhet i Torell & Partner AB. Jag har ett par styrelseuppdrag.

Andra engagemang: På teknis bl. a ordförande, klubbmästare, sångledare och med i spexet. I övrigt t ex Stockholms Byggnadsförening (bl. a med i över 30 spex), Fria Byggakademien och Bofrämjandet. Tidigare Pontifex Maximus i Don-orden

Sektionsengagemang: Sångledare 1972, Klubbmästare 1973, Ordförande 1974, DKD 1974, KVSIF 1972-1977, ÖE 1975

+4670 582 23 20

svante[at]torellab.se

Don Rauk

Mårten Lindström (V-70)

Tracks

Mark- och vattenteknik, Anläggningsprojektering

Elected

1993

Who is Don?

Lång erfarenhet från konsultverksamhet i och utanför Sverige, genom WSP, Sweco och Golder. Ansvarig för teknik och utveckling inom NCC. Nuvarande engagemang: Egen konsult i More10 AB sen 2007, styrelseuppdrag i bland annat Tyréns, Prolog Bygglogistik, Ecoloop, Nyhagen Vatten och Avlopp. Tidigare Pontifex Maximus i Don-orden.

070-523 38 51

marten.lindstrom[at]more10ab.se

Don Dirre

Bert Lilja (V-60)

Tracks

Huskonstruktion, Byggprojektledning

Elected

1991

Who is Don?

Regionchef och Teknisk direktör i Skanska, VD i Sveriges Byggindustrier, Ålderman i Fria Byggakademien och pensionär

0708-200441

bert.lilja[at]telia.com

Don Era

Torsten Eriksson(V-59)

Tracks

Byggprojektledning, Fastighet och Finans

Elected

1989

Who is Don?

Byggentreprenör. VD 1981-1993 Stråbruken, JCC och NCC. Från o m 1994 styrelseordförande J&W, Sveriges Byggindustrier, John Mattson Fastighets AB, Gotska Fastighets AB. Styrelseledamot Ernstömgruppen.

Activity in the Chapter

Studierådets ordf på kåren 1961-62

070-8674727

Don ρgh

Sven-Erik Rehnman

Elected

1989

Don Boy

Bo-Göran Hellers

Elected

1987

Don Raj

John Dahlfors(V-56)

Tracks

Byggprojektledning

Elected

1986

Who is Don?

Min ursprungliga tanke var att jag skulle utbilda mig för att senare bygga kraftverk. Utvecklingen blir inte alltid som man tänkt sig. Började efter avslutad examen att under 1 år medverka i byggandet av Sergels torg i Stockholm. Kom sedan till Gränges och arbetade i olika befattningar för att sedan bli VD för stålbyggnadsföretaget Gränges Hedlund som vid denna tidpunkt var Sveriges största stålbyggnadsföretag och som dessutom hade ett stort rörverk. 1974 blev jag VD för Grängas Aluminium. Vi köpte bl.a. SAPA och blev det enda företaget som blev kvar när Gränges demonterades och enheterna sefterhand såldes ut. Blev sedan 1978 VD för Boliden och kvarstannade där i 10 år innan Trelleborg övertog bolaget. Har sedan dess varit styrelseproffs för olika industriföretag i Sverige. Resan i livet blev icke som jag från början tänkt men den har varit helt fantastisk.

Activity in the Chapter

vice ordf.

john.dahlfors[at]telia.com

Don Skåne

Jan Brandborn (V-60)

Tracks

Stadsplanering, Trafikplanering, Anläggningsprojektering, Byggprojektledning

Elected

1986

Who is Don?

Jag har under hela min yrkesverksamma tid arbetat inom kommunikationssektorn och främst då med landtransporter. Bland tjänster som jag har haft kan nämnas generaldirektör för Trafiksäkerhetsverkat, Banverket och Vägverket. Jag har också deltagit i ett stort antal statliga utredningar, senast som särskild utredare inom järnvägssektorn. Jag har varit reservofficer och slutade som överstelöjtnant vid Väg-och vattenbyggnadskåren.

jan.brandborn[at]telia.com

Don Viking

Per-Axel Bergman(V-60)

Tracks

Stadsplanering, Byggprojektledning, Fastighet och Finans

Elected

1983

Who is Don?

OPAL ( Old Person Active Living ) med ett förflutet som Stadsbyggmästare i Stockholm samt Projektledare för Globen som beställare. Därefter Förvaltningschef och VD i Stockholms Stad och närstående bolag. Avslutade min yrkesverksamma period som Projektchef för Hammarby Sjöstad. Idag glad hockeyfarsa till tonåriga tvillinggrabbar samt med några kvarstående styrelseuppdrag.

Activity in the Chapter

Ordförande V -63

per-axel[at]swipnet.se

Don Joker

Sven-Olof Palm(V-53)

Tracks

Byggentreprenör

Elected

1981

Who is Don?

Sentab utomlands – Egypten o. Persien, Svenska Väg- JCC – NCC , arbetschef , överingenjör, Teknator /eget/ konsultverksamhet, skiljemannauppdrag  etc.

teknator.palm[at]telia.com

Don Paulus

Lars Romare(V-51)

Tracks

Huskonstruktion, Byggprojektledning

Elected

1981

Who is Don?

Började som husbyggnadskonstruktör hos Tyréns. Sex år med bl a butiks- och bostadskvarter, simhall, höghus vid Hötorget i Sthlm. Därefter över till entreprenadverksamhet i fyra år hos AB Vägförbättringar. Arbetschef för bl a väg- och ledningsbyggnader i stockholmstrakten. Sedan åter till Tyréns för projektledning med bl a omdaning av Södra Klara i Sthlm, t ex Provisoriska riksdagshuset vid Sergels torg. Blev 1974 vd för Tyréns, vilket jag förblev i sjutton år. Startade därefter egen konsulterande verksamhet med bl a projektledningsuppdrag åt Stockholm Vatten AB med inriktning på vattenmiljön i Östersjön. Har haft en del förtroendeuppdrag vid sidan om ovanstående: Styrelseordförande i Svenska Konsultföreningen, Cement- och Betonginstitutet och Stockholms Byggnadsförening

Activity in the Chapter

Ordförande V 1954

lars.romare[at]tele2.se

Donar who are no longer with us

Don Heimdal

Bernt Johansson

Elected

1987

Don Drysse

Bo Dryselius

Tracks

Don Drysse var tidigare anställd hos Vägverket, med projekterings- IT- samt trafiksäkerhetsinriktning. Många internationella uppdrag.

Elected

1973

Years of Life

1931-06-15 – 2017-11-04

Who is Don?

Drysse var överingenjör, och deltog tidigt i införandet av fotogrammetri- och IT-baserad projektering. Under sin skoltid var Drysse Kårklubbmästare, samt med i KVSIF. Han var även med och startade Promenadorquestern.

Don Butter

Gösta Lindhagen

Tracks

Don Butter är trafikexpert! Har jobbat på Vägverket, och senare som professor på bland annat LTH (trafikteknik) mellan 1971-1993.

Elected

1967

Who is Don?

Butter är inte så butter, utan ganska spexig; han varit engagerad i KVSIF, och gillar annars scouting och skogsbruk.