Associations

Ambassadeur

The Ambassadeur Group was founded in 2016 and is a part of the S-chapter. The group consists of 5 students, and our main purpose is to ease and help with the integration of the international students into the chapter.

Läs mer →

Esset

Esset är Samhällsbyggnadssektionens digitala tidning. Vi i redaktionen jobbar för att täcka det som händer på sektionen, på KTH och i branschen.

Läs mer →

FC-SAM

Konglig Samhällsbyggnadssektion FC är en fotbollsförening med ett dam- och herrlag hemmahörande i division fem respektive division sex i Stockholm.

Läs mer →

Jämnogruppen

Ledd av vår ordförande, Jämno, så är vi en grupp vars arbete är grundat på KTH:s uppförandekod, sektionens likabehandlingsplan samt de svenska lagstiftade diskrimineringsgrunderna. Baserat på detta jobbar vi med att se till att inkludering, jämställdhet, mångfald och likabehandling genomsyrar vår sektion. 

Läs mer →

KVSIF

KVSIF står för Kongliga S-sektionens SpexeriIdkarFörbund och är sektionens alldeles egna spex! Spexet grundades på V-sektionen år 1944 och har sedan dess satt upp närmare 80 spex med spännande, lärorika(!) och oftast inte helt sanningsenliga skildringar av historiska händelser.

Läs mer →

l’Sqling

S-sektionens kör l’Sqling är en mixad kör, där alla har gemensamt att vi älskar att sjunga. Varje år repar vi till en luciakonsert samt en vårkonsert. Dessutom gör vi ett flertal framträdanden på gasquer och andra tillställningar.

Läs mer →

Lava

Lava är Samhällsbyggnadssektionens arbetsmarknadsdag och äger rum den andra torsdagen i februari varje år. Under mässan samlas vanligtvis omkring 100 av samhällsbyggnadsbranschens företag och organisationer, vilket gör Lava till Sveriges största arbetsmarknadsdag för en enskild sektion.

Läs mer →

Mottagningen

Inför studiestart varje höst håller Samhällsbyggnadssektionen en mottagning för de nyantagna studenterna. Det är två roliga veckor där du som ny student på KTH får möjligheten att lära känna dina nya studiekamrater och komma in i gemenskapen på Samhällsbyggnadssektionen. Tillsammans anordnar äldre studenter dagar fullspäckade med lekar, middagar och företagsaktiviteter.

Läs mer →

QBM

Qlubbmästeriet QBM startade samtidigt som S-sektionen bildades 2003. Medlemmar och traditioner från de anrika men nu nedlagda Qlubbmästerierna på Lantmäteri och Väg o Vatten byggde upp denna nya festfixargrupp.

Läs mer →

Qlenod

Qlenod värnar om sektionens alla traditioner och klenoder. Qlenod ska bevara och ta hand om traditionsrika föremål från både Samhällsbyggnadssektionen och de gamla sektionerna Lantmäteri och Väg och Vatten.

Läs mer →

Quasteriet

Vad hade livet varit utan Beer Pong? - JO, FÖRQUASTLIGT!! Quasteriet finns därför till för att lysa upp din vardag genom att anordna den episka, legendariska, extraordinära beer pong-turneringen varje termin. Fantastiskt!

Läs mer →

Sångbokskommitéen

Sångtradtionen på KTH är lika gammal som skolan själv, och genom åren har många olika tappningar av sångböcker tagit fram. Sångbokskommitén på S är en projektgrupp vars jobb enklast kan sammanfattas med att vi skall ta fram en ny sångbok för s-sektionen

Läs mer →

SNOW

SNOW är Samhällsbyggnadssektionens och Bergssektionens gemensamma skidgrupp som ser till att så många som möjligt får lära sig vad en riktig vinter innebär!

Läs mer →

Sportig

Sportig på sektionen ansvarar för olika idrottsrelaterade aktiviteter för sektionsmedlemmarna samt den person från sektionen som har kontakt med KTH centralt kring idrottsfrågor.

Läs mer →

Student Council

Studienämnden är ett av de viktigaste sektionsorganen, vars uppgift är att bevaka och svara för medlemmarnas intressen i studieorienterade frågor.

Läs mer →

Valberedningen

In the S-Chapter there are a variety of groups and roles which are to be filled by members of the chapter through chapter meetings. Valberedningen’s mission is to prepare the elections through announcing the roles and groups that need to be filled, find suitable candidates and conduct interviews with the applicants.

Läs mer →

Vårbalen

I åratal har vårbalen präglat och för all del lyst upp vår dystra vardag. Under vårens begynnelse börjar knoppar på blad och växter gro fram och detta gör även Vårbalen i årlig anda.

Läs mer →