Don Raj

don

Namn: John Dahlfors (V-56)
Invald: 1986
Inriktningar: Byggprojektledning
Vem är Don:

Min ursprungliga tanke var att jag skulle utbilda mig för att senare bygga kraftverk. Utvecklingen blir inte alltid som man tänkt sig. Började efter avslutad examen att under 1 år medverka i byggandet av Sergels torg i Stockholm. Kom sedan till Gränges och arbetade i olika befattningar för att sedan bli VD för stålbyggnadsföretaget Gränges Hedlund som vid denna tidpunkt var Sveriges största stålbyggnadsföretag och som dessutom hade ett stort rörverk. 1974 blev jag VD för Grängas Aluminium. Vi köpte bl.a. SAPA och blev det enda företaget som blev kvar när Gränges demonterades och enheterna sefterhand såldes ut. Blev sedan 1978 VD för Boliden och kvarstannade där i 10 år innan Trelleborg övertog bolaget. Har sedan dess varit styrelseproffs för olika industriföretag i Sverige. Resan i livet blev icke som jag från början tänkt men den har varit helt fantastisk.

Sektionsengagemang: vice ordf.

Mailadress: john.dahlfors[at]telia.com
Telefon: